ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Reamenajarea malurilor Canalului Bega trebuie să se încheie până la începutul primăverii viitoare. Vezi cât costă toată lucrarea!

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Administaţia Bazinală de Apă Banat implementează proiectul “Refacere consolidări canal Bega în municipiul Timişoara, judeţul Timiş” ce va fi finalizat până la 3 martie 2015. Scopul proiectului este acela de a reda canalului Bega, intravilan Timişoara, secţiunea, folosinţele şi aspectul iniţial.

Obiectivele generale ale proiectului sunt, în primul rând, garantarea siguranţei obiectivelor şi construcţiilor adiacente canalului, a siguranţei cetăţeanului, cât şi a siguranţei în exploatare a canalului Bega, dar şi asigurarea capacităţii de transport a albiei, susţinerea interesului şi a preocupărilor administraţiei locale privind canalul Bega.

Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc: realizarea lucrărilor hidrotehnice pentru reducerea riscului de inundaţii pe canalul Bega, protejarea împotriva inundaţiilor a unui număr de aproximativ 319.279 de locuitori din municipiul Timişoara şi a 45 de gospodării individuale (case şi anexe gospodăreşti), a obiectivelor socio-economice, a infrastructurii de transport şi de telecomunicaţii şi a reţelelor de utilităţi (energie electrică, alimentare cu apă, canalizare), utilizarea adecvată a resurselor pentru realizarea, întreţinerea şi exploatarea infrastructurii de apărare şi a măsurilor de reducere a riscului la inundaţii în arealul străbătut de cursul de apă, asigurarea spaţiului pentru transportul debitelor mari lichide şi solide şi pentru reducerea gradului de poluare a apei.

Finanţarea proiectului este asigurată în proporţie de 90% din fondurile Uniunii Europene, restul de 10% este asigurat de la bugetul de stat, iar cheltuielile sunt eligibile. Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune al UE prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu”. Valoarea totală a proiectului este de 19.337.089 lei cu TVA (echivalentul a 4.390.004 euro), iar proiectul cuprinde lucrări de amenajare a albiei şi a malurilor, pe zona intravilan a municipiului Timişoara pe lungimea de 8,9 km, care vor permite crearea şi menţinerea unei secţiuni care să dea voie tranzitarea debitelor mari în condiţii de siguranţă pentru lucrările de apărare şi, implicit, pentru zonele apărate.

Lucrările investiţiei de refacere a consolidărilor canalului Bega fac parte din măsurile de revitalizare ale canalului, dezvoltate de strategia dezvoltării durabile a canalului Bega. Din punct de vedere tehnic, toate lucrările propuse se interconectează cu cele din proiectele de dragare a canalului şi depunerea nămolului în depozite ecologice, de reabilitare a nodurilor hidrotehnice (Sânmartinu Maghiar şi Sânmihaiu Român), de retehnologizare a Staţiei de Epurare a Timişoarei şi de reabilitare a infrastructurii publice urbane a malurilor canalului Bega.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore