Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ritualul anual de pornire a celei mai vechi motociclete din familia Pascota

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

În cadrul evenimentului a fost prezentată cea mai veche mototcicletă a familiei Pascota, marca NSU 500 cmc, fabricată în anul 1938. Pascota Ioan Ilie a obținut cu aceasta, titlul de Campion Repubulican în anul 1949. Motociclistul sfârșește tragic 6 ani mai târziu în urma unui accident de circulație însă tradiția rămâne vie prin Ionel Pascota senior, ce a obținut Titlul de Campion în 1970, cu aceiași „bestie pe două roți”.  Retrasă în glorie, NSU 500 este conservată ca și tezaur al familiei Pascota, fiind pornită anual ca și omagiu.

La Arad motocicleta a fost condusă câteva ture pe circuit de Ionel Pascota junior (nepotul lui Pascota Ioan Ilie) împreună cu fiul său, Patrick Pascota în vârstă de 6 ani care anul acesta a obținut titlul de Vicecampion Național la clasa 50 cmc.

Pascota Ionel senior vorbește cu mândrie despre reușitele familiei sale, „Am fost mândru să îl văd pe fiul și nepotul meu pe circuit alături cot la cot, moment în care mi-am adus aminte că aceelași lucru l-am făcut și eu alături de tatăl meu la un concurs din Timișoara în anul 1952. Patrick este a patra generație care poartă numărul 20 în concurs. Faptul că este condusă pe rând de fiecare urmaș al tatălui meu îmi demonstrează că ghidonul motocicletei de concurs se transmite din generație în generație.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare