Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Timişoara are un nou plan urbanistic general, sau PUG. Apare şi posibilitatea unei reţele de metrou

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Pe masa Consiliului Local Timişoara se află noul plan care a îndeplinit deja etapele preliminare de avizare. Consiliul a dat deja un aviz de principiu şi urmează să fie dat acordul general care va pleca spre ministere. Astfel PUG-ul se îndreaptă spre ultimul pas de aprobare.

“Noul plan reprezintă un pas înainte pentru Timişoara” a spus primarul Nicolae Robu la conferinţa săptămânală a partidului PNL Timiş. “Reglementările mult mai clare condiţionează problemele care altădată a fost foarte spinoase. Un astfel de plan de bună calitate ne va permite să mărim ritmul de finalizare a proiectelor din Timişoara”

Mai mult decât atât, primarul a mai spus că acest plan va asigura o dezvoltare durabilă Timişoarei în următorii 10-20 de ani, şi asigură Municipiul Timişoara şi Primăria ca va avea resursele urbanistice pentru a duce la îndeplinire a multor proiecte.

În plus, planul prezintă si prevederi legat de metrou. Un lucru ce nu sună imposibil de realizat pentru primar. “Liniile de cale ferată se vor pune în subteran. Rolul fundamental al PUG-ului e să asigure cadrul, iar celelalte proiecte vor fi la rândurile lor analizate şi aprobate mai târziu.” Subiectul metro-ului în Timişoara nu poate fi tratat în zeflemea, conform primarului, creînd impresia că nici nu avem curajul să ne gândim la proiecte mari.

După spusele primarului – urbanişti de renume din Barcelona au confirmat că noul plan urbanistic general e soluţia cea mai bună pentru oraşul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...