Timişoara are un nou plan urbanistic general, sau PUG. Apare şi posibilitatea unei reţele de metrou

0
753

Pe masa Consiliului Local Timişoara se află noul plan care a îndeplinit deja etapele preliminare de avizare. Consiliul a dat deja un aviz de principiu şi urmează să fie dat acordul general care va pleca spre ministere. Astfel PUG-ul se îndreaptă spre ultimul pas de aprobare.

“Noul plan reprezintă un pas înainte pentru Timişoara” a spus primarul Nicolae Robu la conferinţa săptămânală a partidului PNL Timiş. “Reglementările mult mai clare condiţionează problemele care altădată a fost foarte spinoase. Un astfel de plan de bună calitate ne va permite să mărim ritmul de finalizare a proiectelor din Timişoara”

Mai mult decât atât, primarul a mai spus că acest plan va asigura o dezvoltare durabilă Timişoarei în următorii 10-20 de ani, şi asigură Municipiul Timişoara şi Primăria ca va avea resursele urbanistice pentru a duce la îndeplinire a multor proiecte.

În plus, planul prezintă si prevederi legat de metrou. Un lucru ce nu sună imposibil de realizat pentru primar. “Liniile de cale ferată se vor pune în subteran. Rolul fundamental al PUG-ului e să asigure cadrul, iar celelalte proiecte vor fi la rândurile lor analizate şi aprobate mai târziu.” Subiectul metro-ului în Timişoara nu poate fi tratat în zeflemea, conform primarului, creînd impresia că nici nu avem curajul să ne gândim la proiecte mari.

După spusele primarului – urbanişti de renume din Barcelona au confirmat că noul plan urbanistic general e soluţia cea mai bună pentru oraşul nostru.

Spune-ţi opinia civilizat!