S-a întâmplat azi-noapte! Cât a indicat aparatul etilotest după ”suflul” unui șofer MATRAFOXAT!

- Advertisement -

În noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii din Făget au oprit pentru control o autoutilitară care se deplasa pe strada 1 Decembrie din oraş. Întrucât conducătorul auto, un bărbat de 49 de ani, din orașul timișean, emana vapori de alcool, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost transportat la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Acesta are acum întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare