Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentUn ASTEROID cât o BALENĂ trece în această seară pe lângă Pământ....

Un ASTEROID cât o BALENĂ trece în această seară pe lângă Pământ. Vezi care sunt riscurile!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Asteroidul 2014RC, cu un diametru de 20 de metri, va trece duminică seară, la ora 22.18 (ora României) pe deasupra Noii Zeelande, la o altitudine de 40.000 de kilometri. Specialiştii Agenţiei Spaţiale Nord-Americane (NASA) spun că acesta nu va lovi Pământul, însă mai susțin că obiectul spaţial se va intersecta cu orbita Pământului din nou, în viitor, potrivit dailymail.co.uk.

Specialiştii spun că orbita asteroidului este situată destul de aproape de centura de comunicaţii a Terrei, alcătuită din sateliţii meteo şi de telecomunicaţii, care se află la o altitudine de 36.000 de kilometri.

2014RC a fost descoperit pe 31 august, de programul Catalina Sky Survey de lângă Tucson, Arizona şi confirmat a doua zi de observaţiile făcute de telescopul Pan-Starrs 1 din Hawaii. Astronomii i-au determinat diametrul analizand cantitatea de lumină reflectată de pe suprafaţa sa. Traseul său va fi monitorizat în viitor de programul special al NASA, dar deocamdată nu există nicio informaţie care să susţină posibilitatea unui impact devastator, scrie Mediafax.

Foto:nonsensibleshoes.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare