Bătaie de joc pe ”Dan Păltinișanu”. Timișoara umilită și sabotată de ”cineva”! Vezi reacția lui Nicolae Robu, după RCM – Farul 0-9 FOTO

Fie că vorbim despre faptul că Timișul este cel mai puternic contribuabil la bugetul de stat , iar Guvernu dă doar ”bani mărunți” către Capitala Banatului, fie că vorbim despre felul în care orașul de pe Bega nu este lăsat să se dezvolte, nici măcar din punct de vedere sportiv, este cert că de la București (în mod special) timișorenilor le sunt puse bețe în roate, iar cel mai recent exemplu de ”lucru 100% românesc” a avut loc sâmbătă seara pe arena Dan Păltinișanu, la seifinala de rugby dintre RCM Timișoara și Farul Constanța.

Șase dintre cei mai importanți jucători ai bănățenilor, mai exact Calafeteanu, Fercu, Căpățână, Kinikinilau, Umaga și Tangimana, nu au putut evolua în meciul de vineri seara pe motiv că, peste noapte, carnetele lor au suferit modificări, în sensul că din documente lipsesc filele cu vizele jucătorilor. Singurii suspecți sunt, bineînțeles, numai oficialii care au pus mâna pe carnete: arbitrii și observatorul partidei precum și oficialii RCM-ului, despre care ne îndoim că s-ar autosabota- nu ar avea nicio logică.

Partida a debutat cu 30 de minute întârziere, pentru că la stadion a fost adus până și medicul Șerbescu de la Policlinica Sportivă pentru a confirma că avizele medicale există, însă cu toate că inclusiv arbitriul știa că jucătorii RCM-ului sunt apți medical, a hotărât să-i excludă pe aceștia. Menționăm că același arbitru a arbitrat, nu cu mult timp în urmă, un alt meci al campionilor și a văzut vizele jucătorilor, vize care se dau pentru o perioadă de șase luni de zile.

Partida a fost una anostă, iar cum la timișoreni au intrat în teren jucători neîncălziți, aduși din tribune, campionii au fost nevoiți să se vadă învinși în teren, de Farul, cu scorul de 9-0. Marinarii nu au arătat absolut nimic pe teren, nereușind nici-un eseu, deși s-au aflat pe durata întregului joc în ”avantajul” creat de arbitrii.

Scena a avut loc după doar câteva zile după ce clubul timișorean a refuzat să permită jucătorilor săi să evolueze sub culorile echipei federației – Lupii București. ”Vice”-le timișorenilor, Dușan Filipaș, vrea să creadă că între cele două situații nu există nicio legătură. ”Nu cred că trebuie să facem conexiuni de acest gen, însă este revoltător ce s-a întâmplat. Acesta este un act de sabotaj fără precedent în istoria sportului românesc. Considerăm că s-ar impune o rejucare. Din punctul meu de vedere băieții noștri au câștigat acest campionat” a spus Filipaș.

O altă persoană, și mai revoltată, aflată la stadion, a fos edilul-șe al Timișoarei, primarul Nicoale Robu, care a sunat chiar și la Poliție când a auzit despre ce este vorba. ”Echipa Timișoarei a fost nevoită să joace această finală fără 6 dintre cei mai buni jucători ai săi, în urma unui mizerabil act de sabotaj! Paginile cu vizele medicale ale acestor jucători au fost rupte de către cineva din legitimațiile lor, lucru constatat chiar înaintea orei meciului! Am cerut arbitrilor să accepte re-vizarea pe loc -de fapt: emiterea de vize duplicat-, de către directorul Policlinicii Sportive, dr. Șerbescu, prezent la stadion, pe baza înregistrărilor din registrele Policlinicii. Nu s-a acceptat!

Cerem Federației Române de Rugby repetarea acestui meci! Egalitatea de șansă trebuie să funcționeze în orice domeniu și în orice împrejurare într-o societate civilizată și, cu atât mai mult, în sport, mai ales într-un sport atât de greu cum este rugby-ul!” a solicitat Robu.

În fine, indiferent de ceea ce (nu) va hotărî federația, îmi aduc aminte de o ”cântare” a galeriei timișorene prezente pe ”Dan Păltinișanu” la meciurile lui Poli: ”București, București, groapa de gunoi a țării noastre ești!”. Și se mai miră unii că tot mai mulți timișoreni pronunță, des, cuvântul ”autonomie”?

Foto: Constantin Duma

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img