Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Săcălaz spune NU FRACTURĂRII și se pregătește de referendum

- Advertisement -

La această adunare au participat peste 300 de localnici, iar printre cei care au luat cuvântul în fața localnicilor s-au aflat ing. Mircea Goloșie, ing. Alexandru Hernea, ing. Dimitrie Muscă, părintele Borza și alții, alături de numeroși localnici.

În cadrul evenimentului s-a amintit și faptul că în zona Săcălaz și a satelor aparținătoare peste 50 de oameni au fost hărțuiți și dați în judecată de către firmele de prospecțiuni, dar, din fericire, aceste procese au fost câștigate.

Adunarea a fost o pregătire pentru referendumul din 15 martie, organizat tocmai ca acești cetățeni să poată avea un cuvânt de spus, decisiv și democratic, pentru binele comunității lor, ce numără peste 6.800 de votanți.

Cetățenilor le este realmente frică de o eventuală exploatare și se tem pentru comunitatea lor, apa lor potabilă și viața lor. ”Acest referendum pune în practică poziția asumată public de președintele României prin intermediul Facebook în campania electorală, cum că nu se vor implementa proiecte de exploatare a resurselor fără consultarea prealabilă a comunităților locale afectate. Ne dorim ca în perioada următoare metoda de consultare numită referendum să fie preluată și în alte localități, până când Guvernul va realiza că există o majoritate copleșitoare a românilor care nu doresc această metodă nocivă de exploatare a resurselor” concluzionează Budai Amandi-Bianka, președinte al Asociației Pro Mediu Timiș și cetățean al Săcălazului.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore