Săcălaz spune NU FRACTURĂRII și se pregătește de referendum

- Advertisement -

La această adunare au participat peste 300 de localnici, iar printre cei care au luat cuvântul în fața localnicilor s-au aflat ing. Mircea Goloșie, ing. Alexandru Hernea, ing. Dimitrie Muscă, părintele Borza și alții, alături de numeroși localnici.

În cadrul evenimentului s-a amintit și faptul că în zona Săcălaz și a satelor aparținătoare peste 50 de oameni au fost hărțuiți și dați în judecată de către firmele de prospecțiuni, dar, din fericire, aceste procese au fost câștigate.

Adunarea a fost o pregătire pentru referendumul din 15 martie, organizat tocmai ca acești cetățeni să poată avea un cuvânt de spus, decisiv și democratic, pentru binele comunității lor, ce numără peste 6.800 de votanți.

Cetățenilor le este realmente frică de o eventuală exploatare și se tem pentru comunitatea lor, apa lor potabilă și viața lor. ”Acest referendum pune în practică poziția asumată public de președintele României prin intermediul Facebook în campania electorală, cum că nu se vor implementa proiecte de exploatare a resurselor fără consultarea prealabilă a comunităților locale afectate. Ne dorim ca în perioada următoare metoda de consultare numită referendum să fie preluată și în alte localități, până când Guvernul va realiza că există o majoritate copleșitoare a românilor care nu doresc această metodă nocivă de exploatare a resurselor” concluzionează Budai Amandi-Bianka, președinte al Asociației Pro Mediu Timiș și cetățean al Săcălazului.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Presedintele Romaniei: Nu renuntati la vot din cauza unui guvern incompetent!

Președintele României, Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin...

Timisoreanul Virgil Iantu, ARONGANTA la adresa lui Liviu Dragnea, pe tema referendumului

Prezentatorul TV Virgil Ianțu, timișorean la origine, a postat...

Google Chrome îți va consuma mai puține resurse grație noului update

Unul dintre principalele lucruri prin care Google Chrome s-a...

Protest împotriva gazelor de șist, în Timiș! „Cine stă azi la pervaz, o să bea apă cu gaz!”

Protestul a fost stabilit pentru duminică, 28 septembrie 2014,...

Din aceeași categorie

Categorii Populare