Sânnicolau Mare va rămâne fără apă rece joi, pentru patru ore, între 10.00 și 14.00. Aquatim va întrerupe furnizarea cu apă rece, în vederea pregătirii punerii în funcțiuni a noii stații de tratare a apei potabile, care va alimenta localitatea. Construcția stației de tratare face parte din Proiectul Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” și este cofinanţată din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.

Conform proiectului, în orașul Sânnicolau Mare rețeaua de alimentare cu apă se va extinde cu 5,6 km și se va moderniza pe o lungime de 18,11 km, iar sistemul de canalizare se va extinde cu 20,60 kilometri. De asemenea, se va construi și o stației de epurare a apelor uzate. Valoarea investițiilor prevăzute pentru Sânnicolau Mare este de circa 19 milioane de euro.

Valoarea totală a proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este de 509.635.639 de lei (118.871.000 Euro) din care 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale – Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara.

La reluarea alimentării cu apă rece este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor din zonele menționate. Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, recomandăm utilizatorilor să nu folosească apa în scopuri menajere până la limpezirea ei completă.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.