AcasăStiriAdministratieSe repară toate trotuarele din oraș

Se repară toate trotuarele din oraș

Nicolae Robu a anunțat că s-a finalizat licitația pentru repararea trotuarelor de pe tot cuprinsul municipiului. Orașul a fost împărți în șase sectoare și pentru fiecare sector s-a desfășurat o licitație separată. Contractul total este de peste 30 de milioane de lei.

„În urma finalizării licitației pentru întreținerea și repararea trotuarelor, am semnat contracte pe loturi pe sectoare ale orașului cu mai multe firme și vom putea trece la lucrări de reparație cât mai curând și vreau să o spun clar întrucât starea troturelor din orașul nostru este jalnică pe foarte multe străzi și mai avem încă străzi pe care niciodată trotuarelel nu au fost amenajate, vom trece în forță la corectarea acestei stări de fapt, prin urmare vom avea foarte multe amenajări și reparări de trotuare în 2014.Noi mergem cu predilecție pe asfaltat, sigur că în zonele istorice este altceva, acolo vom lucra pe proiectul de amenajare și vom avea numai piatră de pavaj, dar în rest în oraș mergem pe asfalt” a explicat primarul.

Primarul a mai declarat că nu știe cât va costa reparația de trotuare pe fiecare sector, și este posibil ca unele sectoare să fie mai scumpe decât celelalte, datorită numărului de „unități” care trebuie reabilitate. O unitate reprezintă ansamblul totat de elemente(probabil că stradale adiacente unui trotuar) care a fost prezentat în caietul de sarcini.   Edilul mai dă asigurări că licitațiile au fost câștigate de firmele care au venit cu cele mai mici prețuri.

„S-a procedat la licitație electronică pe unități de lucru, sunt definite anumite unuități iar contractul este cadru, se va plăti firmei câștigătoare o sumă proporțională cu numărul de unități pe care le repară. A câștigat pentru fiecare din sectoare firma care a avut prețul cel mai bun. Există mai mult entități care definesc unitatea nu doar metrul pătrat sau metrul liniar, este un ansamblu de elemente care a fost prezentat în caietul de sarcini și pentru care firmele au trebuit să prezinte câte un tarif. În felul acesta s-a ajuns la un tarif de ansamblu pentru unitatea de trotuar și așa cum e firesc pentru fiecare sector a câștigat firma cu cel mai mic tarif” a încheiat Robu.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
540CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente