Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Şefa DIICOT, Alina Bica, reţinută de DNA într-un dosar de corupţie cu un prejudiciu de 62 milioane euro

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Alina Bica a fost dusă la DNA joi, fiind cercetată într-un dosar privind despăgubirea pe un teren de 13 hectare de teren agricol din Bucureşti, zona Plumbuita. DNA spune că s-a autosesizat prinvind acest caz în data de 15 octombrie. În urma cercetărilor procurorii au descoperit că o comisie a Autorităţii Naţionale privind Restituirea Proprietăţilor a aprobat în 2011 o despăgubire de 89 milioane euro. De această despăgubire ar fi beneficat omul de afaceri Gheorghe Stelian. Din comisia care a aprobat despăgubirea a făcut parte şi Alina Bica care la acea dată era secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei.

„Astfel, membrii Comisiei, luând la cunoştinţă de concluziile raportului de evaluare a terenului, nu au constatat că expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv, de la 113.954.741 lei (valoare reală) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemănător situat într-o zonă centrală a Capitalei)”, susţin procurorii DNA.

Citește mai multe amănunte ale acestei anchete pe gândul.info.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare