Seful CJ Timis anunţă pe Facebook ca demolarea stadionului Dan Paltinisanu nu e negociabila

- Advertisement -

Timișoara trebuie să aibă un stadion nou și modern! – este anunţul făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, pe Facebook.

Postarea acestuia vine după ce primarul Timişoarei a făcut un sondaj privind soarta stadionului, sondaj ale cărui rezutate arată că peste 75% din cei 3.000 de respondenţi sunt împotriva ideii demolării arenei.

„Reafirm cu toată tăria angajamentul de a construi un stadion nou pe locul “bătrânului” Dan Păltinișanu. Ca proprietar, Consiliul Județean Timiș va demara un proiect integrat în cadrul căruia va fi stipulat în mod clar faptul că demolarea și noua construcție vor fi în același pachet, iar licitația va fi lansată pe aceste coordonate, adică demolarea va fi doar o etapă din construcția stadionului. Potrivit raportului de evaluare pe care l-am solicitat, starea de degradare a tribunelor este avansată, așa cum se poate observa cu ochiul liber, și nu ne putem asuma riscul de a pune în pericol siguranța spectatorilor. În plus, nu ne permitem să alocăm milioane de euro pentru o eventuală “cosmetizare”, iar intenția mea este de a avea o arenă nouă, modernă și multifuncțională, ca în țările civilizate. Sunt exemple, chiar la noi în țară, unde societatea regreta nostalgic fosta arenă, și pot înțelege acest aspect, dar la fel de bine cred că poate observa toată lumea cât de mulțumiți de rezultat sunt cetățenii comunităților respective”, a scris Dobra pe Fcebook.

Acesta a acuzat şi că toţi cei care sunt împotriva demolării arenei sunt împotriva dezvoltării oraşului. Dobra spune că îşi asumă construcţia unui nou stadion pe locaţia actualei arene.

„Voi, cetățenii, veți putea evalua foarte curând cine produce doar circ – sunt aceeași demagogi care nu au făcut nimic pentru județ, au lansat doar jigniri și s-au opus din răsputeri tuturor proiectelor – și cine chiar dorește să dea o altă dimensiune județului nostru, rămas în urma altora tocmai din cauza dezbinării promovată de ani de zile. Vom construi în Timiş un stadion nou, o maternitate nouă, centura Timișoarei, un spital regional. Vă asigur de acest lucru!”, a conchis şeful CJ Timiş.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare