Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentSfaturi și exemple practice legate de cele mai noi tendințe în resurse...

Sfaturi și exemple practice legate de cele mai noi tendințe în resurse umane la HR Summit Timișoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Pe parcursul celor două zile de eveniment cei 120 de participanți și 14 speakeri au abordat teme diverse legate de managementul talentelor, programe de beneficii, concediul de odihnă, employer rebranding, motivarea echipelor cu buget zero, dar și tehnici de inovare și creativitate în HR.

Radu Panait (IBM), Lucian Ivan (Bergenbier), Roxana Dobrescu (AVON), Ioana Toma (Urgent Cargus), Alina Rădulescu (Scandia), Mihai Găvan (Romanian Software), Aneta Neagomir (Grup Sapte), Sorin Anghel (Signal Iduna), Andreea Suciu (Noerr), Mădălina Bălan (HART Consulting), Monica Soare (Artwin Consulting) sunt doar câteva dintre numele care au fost prezente pe 23 și 24 aprilie la cea de-a doua ediție HR Summit Timișoara.

Două dintre cele mai apreciate teme de discuție ale acestei ediții au fost: construirea unor departamente de recrutare în cadrul companiilor și legislația muncii privind modalitatea în care se acordă concediile de odihnă.

În cadrul HR Summit Timisoara, Radu Panait, Recruitment Leader Central Eastern Europe&Russia IBM, le-a arătat celor prezenți modalitatea prin care poate funcționa o organizație de recrutare bazată doar pe resurse proprii, fără a folosi ajutor din partea agențiilor. Acesta a oferit exemple concrete din cadrul companiei în care activează, unde a reușit să diminueze bugetul alocat recrutării prin intermediul agențiilor și să folosească acești bani pentru propriul department de Resurse Umane. În acest sens a adus în discuție și importanța conținutului pe care o organizație îl distribuie pe site-ul companiei dar și pe rețelele de socializare, dar și recompensarea și bonusarea oamenilor de HR în baza rezultatelor obținute în recrutare și selecția persoanlului.

Andreea Suciu, Head of Employment & Pensions Department în cadrul Noerr, a vorbit la HR Summit Timișoara despre “Top 5 cele mai controversate întrebări privind solicitarea și acordarea concediului de odihnă”. Pornind de la noile prevederi legale, potrivit cărora, în cazul salariaților care se află în situația în care nu au putut să își efectueze concediul de odihnă anual din motive justificate, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni. Aceasta perioadă va începe cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual. La HR Summit Timișoara, Andreea le-a oferit participanților sfaturi practice legate de gestionarea acestor situații. În plus, avocatul specializat în Legislația Muncii le-a vorbit specialiștilor prezenți și despre unica situație în care concediul de muncă neefectuat poate fi compensat în bani.

Dupa 7 ediții desfășurate în Cluj Napoca, Timișoara și Iași, HR Summit va reveni în capitala Moldovei cu un nou eveniment HR Summit, care va avea loc în perioada 8-9 octombrie la Iași. HR Summit este cea mai importantă platformă regională dedicată industriei de resurse umane și management din România și aduce în același loc specialiști HR, manageri, headhunters, administratori de companii, reprezentanți media, reprezentanți ai mediului universitar, dar și alți participanți care activează în sectorul HR&Management din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Studii de caz din cadrul unor companii, exclusiv pentru zona de Vest a României, la HR Summit Timișoara

Pe parcursul celor două zile de eveniment participanții vor avea ocazia să discute teme...

Perspective în HR. Interviu cu Monica Soare pentru HR SUMMIT

Monica Soare a ocupat poziția de HR Manager în companii precum Ursus și Merck...

Pe 23 şi 24 aprilie, specialiştii HR şi managerii din Banat îşi dau întalnire la cel mai important eveniment regional de resurse umane

Managerii și specialiștii în resurse umane, împreună cu cei peste 15 speakeri prezenţi la...