Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Sfidarea bunului simț continuă! Monumente funerare distruse la o înmormântare țigănească FOTO

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Lipsa de respect a comunității țigănești din Timișoara devine din ce în ce mai supărătoare. Săptămâna trecută, la înmormântarea lui Constantin Ionică, cumnat cu Trifu Schrot, rudele decedatului au format un cortegiu funerar din mai multe mașini și camioane împodobite cu coroane uriașe. Coloana s-a plimbat pe o parte din arterele importante din oraș, încurcând traficul și formând ambuteiaje.

După înmormântare, membrii familiei lui Constantin au lăsat coroanele funerare sprinjinite de mausoleul în care a fost îngropat decedatul. Datorită vântului din ultimele zile, acele coaroane, nefiind ancorate, s-au răsturant și au dărâmat o parte din crucile și monumentele din jur, o parte din ele fiind distruse în totalitate.

Constantin Robert, rudă apropiată a decedatului și ogranizator al înmormântării, domiciliat în Germania, la Frankfurt, a fost tras la răspundere de către funcționarii de la Primărie. Astfel, acesta a promis că va suporta în totalitate costurile de reparație a monumentelor distruse. În plus, Poliția Locală l-a amendat pe acesta cu suma de 700 de lei.

Acum două zile,  funcționarii din Primărie au verificat locurile de veci din Calea Lipovei. În urma desfășurării unei procesiuni funerare in 26.6.2014, au fost distruse și degradate câteva morminte din zonă și un spațiu suficient de important, adiacent unui mausoleu funerar. S-a constatat că a fost înhumat într-o capelă din cimitirul din Calea Lipovei, decedatul Constantin Ionică, mort în Germania.  La procesiunea respectivă s-au depus coroane de 4-5 metri cu grutăți considerabile, care nu au fost ancorate de clădirea funerară și astfel s-au răsturnat și au distrus 2 monumente funerare aflate în vecinătate, în proporție de 100%. S-a luat decizia amendării de către poliția locală a organizatorului acestei îngropări cu 700 lei”, a explicat azi viceprimarul Traian Stoia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare