Simona Neumann, în dizgraţia primarului Robu şi a şefului CJ Timiş. Ce nemulţumiri există la adresa şefei Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană

A fost aplaudată şi felicitată la scenă deschisă de toate autorităţile locale şi judeţene pentru performanţa de a aduce în Timişoara titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021, însă acum este aspru criticată. Vorbim despre şefa Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, Simona Neumann, care a fost chemată de primarul Nicolae Robu să dea un raport în faţa consiliului local.

„Lumea se întreabă ce s-a întâmplat cu atâția bani care au fost dați de la bugetul local. S-au întâmplat lucruri bune, ca s fie limpede, dar transparența trebuie dovedită de toată lumea care beneficiază de bani publici. (…) Nu am acuzat că asociația nu trimite rapoarte la primărie, dar trebuie să se vină în consiliul local cu un raport, întocmit de asociație, pe un template dat de mine. Asociația trebuie să lucreze transparent. Sunt date care trebuie prezentate public. Repet, nu sunt date de rău. Voi solicita printr-o adresă oficială acest raport. M-a deranjat, în mai multe rânduri, să văd că se lasă impresia că nu știu cine are merite când e vorba de proiectul Timișoara Capitală Culturală. Nici măcar de bun-simț nu este menționată Primăria Timișoara, care a dat 85% din bani, și care pe viitor va da și mai mult. Eu apreciez lucrurile bune pe care le fac în oraș și cluburile Lions și cluburile Rotary sau alte asociații, dar să se dea cezarului ce e al cezarului. (…)M-a deranjat că s-a spus că nu s-a dat aproape niciun ban în acest an, dar noi abia două săptămâni am primit documentele pe care am putut, la proxima ședință, să aprobăm banii. Și apoi mai vii cu reproșuri?, a declarat primarul Timişoarei.

Nici preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, nu este mulţumit de felul în care Simona Neumann abordează comunicarea cu autorităţile judeţene. Mai exact, acesta susţine că este posibil ca CJ Timiş să nu mai cotizeze bani direct către asociaţie.

„Au primit cotizaţia ca şi membri din partea Consiliului Judeţean în Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană în valoare de 200.000 de lei. Susţinem instituţiile de cultură din subordinea CJT care sunt parte a programului asociaţiei şi trebuie să clarificăm ce înseamnă susţinerea asociaţiei. O aştept pe doamna directoare Neumann că a fost plecată să clarifice şi aceste aspecte. Nu cred că neaparat banii aceştia trebuie alocaţi şi daţi bani efectiv, pentru că discutăm şi de susţinerea anumitor proiecte şi dacă tragem linie şi observaţi câte proiecte au fost finanţate pentru ceea ce înseamnă Timişoara Capitală Europeană 2021 suma depăşeşte valoarea. Nu am primit un dosar cu proiectele pe care doresc să le susţină în acest an”, a declarat Călin Dobra, şeful CJ Timiş.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img