Taximetrist BEAT, cu permisul de conducere SUSPENDAT de un an pentru ALCOOL, a provocat un accident în Plopi FOTO/VIDEO

- Advertisement -

Azi-noapte, în jurul orei 2:00, la intersecția străzilor Canalul Bega cu Jules Verne, o bubuitură puternică a trezit locuitorii zonei. Un taximetrist, singur în mașină, a ”luat la țintă” o limuzină Mercedes parcată regulamentar, în afara carosabilului. ”Azi-noapte, în jurul orei 2:00-2:30, mă uitam la televizor și am auzit o izbitură. Am ieșit afară și am constat că un taximetrist beat a intrat în mașina mea, cu viteză mare. Cred că avea peste 100 de km/h. Mi-a mutat mașina de-aici și până în partea cealaltă” ne-a declarat proprietarul autoturismului care a fost avariat și în partea frontală. Taxi-ul, un autoturism Dacia Logan, a lovit atât de puternic Mercedes-ul, încât a mașina nemțească a fost proiectată câțiva metri mai în față, în câțiva bolovani de pe marginea drumului. ”A ieșit beat, nu are carnet. A recunoscut el că are permisul suspendat tot pentru alcool și mai are vreo două dosare penale. A venit Salvarea și l-a luat, că s-a lovit. A dat cu capul în geam” ne-a mai povestit proprietarul păgubit. Taximetristul a fost rănit, iar asta se poate observa inclusiv din autoturismul pe care acesta l-a condus, în inteior fiind mai multe urme de sânge, însă dacă acesta nu s-a ”autodeclarat” rănit, polițiștii consideră că incidentul rutier s-a soldat numai cu pagube materiale.

Șoferul de taxi are 40 de ani și azi-noapte avea o alcolemie de 0,69 mg/l, ne-au informat polițiștii. ”În urma verificărilor s-a stabilit că avea permisul suspendat în urmă cu un an de zile, tot pentru alcool. Autoturismul lovit era parcat regulamentar, iar în urma accidentului nu a fost nicio persoană rănită. Șoferului vinovat i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice, conducerea unui autoturism de către o persoană care are permisul de conducere suspendat și va fi sancționat contravențional” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Acest lucru scoate în evidență un aspect mult mai grav decât incidentul în sine, cu atât mai mult cu cât, incidentul nefericit nu s-a soldat cu victime. Apare totuși întrebarea: Cum de firma Radio Taxi dă pe mâna unui inconștient mașini pentru a efectua transport public? În condițiile în care taximetristul are permisul suspendat tocmai pentru faptul că s-a mai urcat băut la volan. Am încercat să luăm legătura cu cineva din conducerea companiei însă una dintre dispercere ne-a informat că va comunica incidentul șefilor de tură și că vom fi contactați ulterior de către cineva de la Radio Taxi, pentru a avea și părerea lor pe tema acestui subiect, lucru ce nu s-a întâmplat.

Poliția ar putea ”pune ochii” și pe firmă. ”Colegii mei vor cerceta și faptul că taximetristul avea la dispoziție autovehiculul de taxi, deși avea permisul suspendat. În urma cercetărilor ar putea fi extinsă ancheta și asupra societății comerciale a cărui șofer este cel care a provocat accidentul” ne-a mai comunicat purtătoarea de cuvânt a IPJ Timiș.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare