Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialTelemaratonul Speranței 2014, bilanț excelent. Câți bani s-au strâns pentru copii bolnavi

Telemaratonul Speranței 2014, bilanț excelent. Câți bani s-au strâns pentru copii bolnavi

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Organizat de Fundaţia “Laurențiu Ciucur”, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş, Televiziunea locală Europa Nova și Cons Electrificarea Instal Timişoara, evenimentul a strâns bani dar și produse.

Totalul donaţiilor, conform bilanțului făcut de organizatori, se situează în dreptul sumei de 61.189 lei (echivalentul a 14.230 euro), după cum urmează:
• donaţii în lei, sume încasate şi intrate în conturile fundaţiei: 56.766 lei;
• donații în euro: 595 euro, echivalentul a 2.558 lei;
• donații prin numerele de telefon taxabile, în valoare de 433 euro, echivalentul a 1.864 lei.

Au mai fost donate şi produse după cum urmează: produse naturiste de întreţinere (unguente) în valoare de 5.150 lei; holograme pentru energie în valoare de 7.000 lei, 30 pachete cadouri; un fotoliu cu rotile; haine second hand; alimente bebe; jucării, o saltea, un televizor, un candelabru (second hand). Toate aceste produse vor fi distribuite în această săptămână.

Pe parcursul Telemaratonului au oferit donaţii un total de 124 de persoane fizice şi juridice, dintre care: 78 persoane fizice, 42 de şcoli şi grădiniţe (care au contribuit cu 25.285 lei – ceea ce înseamnă circa 41% din totalul donaţiilor), 8 societăți comerciale, 6 instituţii publice, oameni politici, diverși donatori privați, etc.. La aceste donații se mai adaugă 142 de apelanți pentru donațiile fixe de 3 si 5 euro.

Cea mai mare donaţie din partea unei unități de învățământ a fost de 3.500 lei, oferită de Școala Gimnazială, Nr.19, Strada Avram Iancu Timisoara. Alte 3 școli au donat peste 2.000 de lei (Colegiul Naţional ”C.D. Loga” – 2.333 lei, Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” – 2.318 lei, Scoala Gimnazială Nr. 7 ”Sfânta Maria” Timişoara – 2000 lei).

Cea mai mare donaţie (este şi cea mai mare donaţie în istoria telemaratoanelor), în valoare de 10.000 lei, a fost oferită de Magazinele Casa RUSU. Cea mai mare donaţie oferită de o persoană fizică este a unei familii de pensionari, în valoare de 500 Euro.

Fondurile vor fi folosite după cum urmează:
• 12.000 lei pentru cumpărarea de produse alimentare cu ocazia sărbătorilor de iarnă 2014;
• 18.000 lei sprijin financiar cu ocazia sărbătorilor de iarnă 2014;
• 16.000 lei fond pentru a oferi daruri cu ocazia Sarbătorilor de Paşte în anul 2015;
• 10.000 lei pentru organizarea Taberei de Distrofie Musculare în 2015;
• 3.000 lei fondul de ajutorare pe anul 2015;
• 2.189 lei pentru cumpararea unor accesorii, consumabile şi revizii pentru aparatele medicale ale fundaţiei, medicamente și cheltuieli neprevăzute.

”Ne exprimăm speranța, ca oamenii de suflet vor continua să doneze 3 și 5 euro/apel, până la data de 31 decembrie 2014, la telefoanele 0900.900.463 (pentru donațiile de 3 euro), respectiv 0900.900.465 (pentru donațiile de 5 euro), apelabil din rețeaua Romtelecom)” afirmă organizatorii evenimentului.

Pâna la sfârșitul acestei săptămâni cadourile promise, în valoare de 30.000 lei, vor fi distribuite și vor bucura toți membrii Fundației ”Laurențiu Ciucur”, suferinzi de boli musculare și neuromusculare progresive.

Organizatorii mulţumesc tuturor celor care au contribuit la relizarea acestei manifestari de suflet şi care prin gestul lor au fost alături de aceşti copii şi tineri suferinzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Realizarea Drumului Boilor, blocată de setea de bani. Când promite primarul Robu că va fi gata drumul

Drumul care leagă Moşniţa de Timişoara ar putea fi gata într-un timp relativ scurt,...

Mesajul Mitropolitului: în bisericile din Timiş se strâng bani pentru premierea olimpicilor. Modalităţile în care puteţi dona

Fapte bune, de Rusalii, în bisericile din Timiş. Mitropolia Banatului strânge bani pentru premierea...

„Toy for Joy – Dă o jucărie, fă o bucurie!”. DONEAZĂ jucării pentru copii, de 1 iunie, la Timișoara

Idee ingenioasă din partea clubului sportiv GAO Racing Timișoara. Membrii acestuia s-au mobilizat și...