Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieTimișoara are două tramvaie MODERNE! Cu ce ocazie ”SPECIALĂ” vor fi puse...

Timișoara are două tramvaie MODERNE! Cu ce ocazie ”SPECIALĂ” vor fi puse în circulație VIDEO/FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Vechile tramvaie nemțești, modernizate la Arad și Pașcani, cu jumătate de milion de euro fiecare, au ajuns acum tramvaie… românești. Acestea sunt asamblate și urmează să fie testate de specialiști, direct pe traseele din oraș, însă goale, cel puțin deocamdată.

Acestea vor fi prezentate publicului și puse la dispoziția călătorilor odată cu sărbătorirea transportului în comun din Timișoara, care va avea loc pe data de 8 iulie, atunci când autoritățile locale au în plan să scoată pe șine, alături de tramvaiele ulta-moderne, și un tramvai tras de cai. ”Vrem să facem un eveniment frumos de Ziua Transportului Public tocmai pentru a sublinia cât de important este transportul public într-un oraş. Este posibil să venim în faţa dumneavoastră şi cu… un tramvai tras de cai”, a explicat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Acesta a mai spus că nu au fost stabilite liniile pe care cele două tramvaie ”de ultimă generație” vor circula, acestea urmând să preia, prin rotație, toate traseele din oraș. ”La început, cele două tramvaie vor circula prin rotaţie prin tot oraşul”, a adăugat edilul-șef de pe Bega.

Vezi înregistrarea video de mai jos pentru a afla mai multe amănunte despre noile tramvaie, începând cu numărul de locuri și, mai ales, cum s-a rezolvat problema podelei înălțate, care, în mod normal, era o piedică în privința utilizării tramvaielor de către persoanele cu dizabilități aflate în fotolii rulante. Tot în înregistrarea video puteți afla și ce lucrări suplimentare au fost efectuate de cele două companii care reabilitează tramvaiele, lucrări care nu erau menționate în contract, fiind executate ”benevol”.

Reabilitarea unui astfel de tramvai a costat municipalitatea 480.000 de euro la care se adaugă TVA, iar contractul cadru semnat de Primăria Timişoara și asocierea dintre Electroputere VFU Pașcani și Astra Vagoane Arad prevede reabilitarea unui număr maxim de 30 de tramvaie din parcul RATT, într-o perioadă de 4 ani. ”Va dura mult mai puţin la următoarele, trebuie să avem în vedere că la primele a fost un efort de proiectare. Cele două tramvaie au sosit aici cu multe componente demontate din ele şi aici se facem remontarea, etapele tehnologice trebuie respectate…”, a mai explicat Robu, care a precizat că decizia de a continua procesul de reabilitare la alte tramvaie va continua numai după testarea celor două ajunse deja la Timișoara.

Din păcate, deși avem parte de două (deocamdată) tramvaie extrem de moderne, vatmanii vor fi nevoiți să schimbe macazul cu ranga, în cele mai multe dintre intersecțiile liniilor.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=UKrujkFsbxE&feature=youtu.be]

Foto:ratt.ro/forum

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Goia scoate pensionarii în stradă, dar nu bea decât apă minerală cu coloizi de aur și argint!

Cine nu a auzit despre Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, clar, nu are cultură...

Chioscurile STPT sunt DESCHISE si pe 24 ianuarie, desi e zi nelucratoare

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) anunță că, deși data de 24 ianuarie este...

Primarul Robu, anunt inedit legat de gratuitatile pe vehiculele STPT

Majoritatea timișorenilor nu au o problemă cu faptul că sunt nevoiți să plătească bilete...