În anul 2017 când nenumăraţi români îşi fac rate pentru a-şi cumpăra maşini scumpe, un timişorean este indrăgostit iremediabil de plimbările cu căruţa. Cât de mult iubeşte omul deplasarea cu vehiculul specific vieţii rurale? Atât încât a primit nu mai puțin de două amenzi în aceeași zi pentru că și-a scos căruţa pe drumurile publice.

„Ca urmare a unei sesizări, polițiștii locali s-au deplasat ieri dimineață, în jurul orei 10.00, pe str. Vasile Balmuș, unde s-a semnalat faptul că un bărbat circulă cu căruța într-o zonă de locuințe, în care acest lucru este interzis. Cel în cauză, un bărbat de 22 de ani, cu domiciliul în Timișoara, a fost sancționat conform HCL 371/2007 modificată cu amendă de 500 de lei. Acesta a susținut că se va deplasa imediat la domiciliu, dar a continuat să se plimbe cu căruța prin oraș, fiind depistat, o oră mai târziu, pe str. Carpați, motiv pentru care a mai fost sancționat și la OUG 195/2002, deoarece pe lângă faptul că se deplasa cu căruța prin loc nepermis, nici nu avea elemente de înregistrare a vehiculului cu tracțiune animală prevăzute în actul normativ. În astfel de situații sancțiunile se ridică la 2175 lei. Cel în cauză a plecat ulterior spre domiciliu”, a transmis Poliția Locală din Timișoara.

Direcția de pe strada Lorena a mai avertizat și că proprietarii de căruțe care le scot pe drumurile publice „riscă și ridicarea vehiculelor și transportarea lor la depozitul SDM de pe Calea Șagului nr. 47. Anul trecut polițiștii locali au aplicat peste 130 de sancțiuni la acest capitol”.

Foto: Poliția Locală Timișoara

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.