Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieTimișorenii nu sunt „fruncea” la plata impozitelor, dezvăluie primarul Nicolae Robu

Timișorenii nu sunt „fruncea” la plata impozitelor, dezvăluie primarul Nicolae Robu

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Nicolae Robu a dezvăluit astăzi că doar un sfert din timișoreni și-au plătit impozitele până la data de 31 martie, primul trimestru al anului.  Valoarea totală se ridică la 160.125.000 de lei. Primarul a explicat că cetățenii orașului nu s-au înghesuit să își plătească dările la stat, și pentru faptul că mulți nu doresc să stea la cozi. Edilul i-a îndemnat pe timișoreni să plătească online. Potrivit statisticilor, doar 5000 oameni au ales să recurgă la serviciul online de plată.

„Per ansamblu, la încasarea de taxe și impozite, stăm, pe primul trimestru, la fel ca și anul trecut. Până la 31 martie s-au colectat 160.125.000. Vreau să fac un apel, este importat ca orice persoană, fizică sau juridică, să își achite taxele la stat. Noi sperăm ca până la sfârșitul anului să colectăm mai mult decât anul trecut, dar deocamdată nu putem să facem o previziune, deoarece  mulți cetățeni vin la sfârșitul anului să-și achite impozitul, fiindcă le e este frică de faptul că dacă vin acum vor găsi cozi. Se poate plăti și online dar nu se înghesuie multă lume, 10% au platit online, cam 5000-6000 de persoane.”

Robu a declarat că se așteaptă ca unii să nu plătească, și atunci municipalitatea va fi obligată să recurgă la executarea silită. Serviciul de Colectare și Executări Silite, înființat de primar în luna ianuarie, nu funcționează deocamdată. Totuși, edilul a explicat că cei care au datorii uriașe nu vor scăpa netaxați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare