Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieOpera va fi iluminată artistic. Vezi de când!

Opera va fi iluminată artistic. Vezi de când!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Edilul Nicolae Robu a anunțat astăzi că fațada operei va fi iluminată artistic de către compania Elba. Lucrarea se va face din banii firmei de iluminat, iar primarul speră că proiectul va fi finalizat înainte de Festivalul de Jazz, ediția a doua, care se va desfășura în perioada 9-11 iulie 2014.

„Opera va fi iluminată artistic, iar Elba va sponsoriza această lucrare.  Astăzi ni s-au prezentat câteva variante de simulare, iar săptămâna viitoare, după ce mă voi consulta cu colegii din Primărie și cu arhitecții, vom decide pe ce variantă vom merge. Dorim ca în perioada Festivalul de Jazz, ediția a -2a, opera să fie iluminată deja. Costurile vor fi suportate de Elba.”

Primarul a adăugat că, în viitor, frontispiciul operei va intra într-un proces de renovare, deoarece în acest moment se află într-un stadiu destul de avansat de degradare. Robu a explicat că fațada va rămâne cum e, dar vechile statui decorative vor fi scoase și puse în valoare pe două socluri.

„Opera va trebui să intre într-o lucrare de reabilitare. Nu știm când se va face acea reabilitare, este treaba Ministerul Culturii să o reabiliteze. Am discutat deja cu Daniel Barbu, ministrul Culturii. S-ar potrivi să fie scoase statuile în respect pentru istoria noastră, și puse pe socluri în stânga și în dreapta intrării. Frontispiciul nu cred ca are cineva voie să îl modifice, el este mai potrivit în acest fel cu arhitectura Pieței Victoria, si să nu uităm că este proiectată de un mare arhitect, Duiliu Marcu.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...