Aeroportul-Utilitar-Cioca2

În sfârșit, după sesizările făcute de voceatimisului.ro în articolele precedente, cum că PSD își va pune om de încredere în funcția de director al Aeroportului Utilitar Cioca, care să poată face jocurile, astăzi s-a concretizat evidenta mutare. În locul lui Ioan Șimon a fost astăzi numit director interimar Pompiliu Stanciu, care mai mult ca sigur va fi ales și după concursul pentru definitivare.

Doze mari de suspiciune în privința bunelor intenții pentru viitorul aeroportului pe care le-a anunțat Titu Bojin, ținând cont că Pompiliu Stanciu a renunțat la tot pentru funcția de director, fiind nevoit să își dea demisia atât din funcția de consilier județean, dar totodată să renunțe și la avocatură. Gurile rele spun că miza, una ascunsă, este mult mai mare iar cele două demiteri vor fi recompensate într-un final. „Nu se pune problema de discuțiile vehiculate (n.r. – că aeroportul va fi transformat într-un cartier rezidențial). Am vrut să punem un om pe linie juridică, cu experiență, capabil să clarifice situația terenurilor de acolo. Consiliul de administrație care a fost nu a făcut nimic, doar a stat și s-a uitat. Sunt bănățean, nu voi vinde nimic. E exclusă orice vânzare”, a spus, totuși, președintele CJ, Titu Bojin.

Cea mai mare problemă care ar trebui clarificată la Aeroportul Utilitar Cioca este cea a statutului clădirilor și terenurilor, unele deținute și de Primăria Timișoara, pentru a se ajunge la un consens cu CJ Timiș. „Sper ca pe Pompiliu Stanciu să-l ajute cunoștințele juridice și administrative, să se găsească o soluție de colaborare cu Primăria Timișoara, care este coproprietar la unele dintre imobile. Eu vreau să dezvoltăm activitatea aeroportului. Să facem poate o școală de pilotaj, ceva. Societatea e într-o situație dificilă acum. Nu e clarificat nimic, nu avem un plan sau o strategie, tocmai de aceea am ales să punem un om competent atât juridic, cât și administrativ. Schimbarea în consiliul de administrație se va face în conformitate cu legea”, a declarat Titu Bojin.

De asemena, președintele CJ Timiș, Titu Bojin, a insistat cu faptul că atâta timp cât el va fi în această funcție, nu se va schimba nimic, iar intențiile nu vor fi ascunse sau private. Însă el nu va mai fi susținut la anul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean nici de proprii colegi. Întrebat despre un angajament ferm al Primăriei Timișoara, acesta a spus că nu există așa ceva și că se va merge cu o propunere de abia după ce se va stabiliza situația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.