Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Noul Consiliu Județean Timiș mai așteaptă, după ce ședința a fost boicotată de PNL

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Primul plen după alegerile din iunie a avut loc joi dimineață. Noul Consiliu Județean Timiș însă nu a putut fi validat, deoarece consilierii PNL nu s-au prezentat la convocare.

Încurcate sunt căile politicii. După ce, în urmă cu câteva săptămâni, PSD a anunțat că va demara o colaborare cu UNPR pentru a forma o majoritate în Consiliul Județean Timiș. Conform înțelegerii, președinte urma să fie Sorin Grindeanu (PSD), iar vicepreședinți, Titu Bojin (fost PSD, actual UNPR) și Viorel Matei (UNPR). Cu o zi înainte de prima ședință de validare a aleșilor județeni, situația s-a schimbat complet. PSD a renunțat la UNPR și a anunțat că noii colaboratori sunt reprezentanții ALDE și cei ai PMP. Astfel, potrivit noii înțelegeri, județul urma să fie condus de Sorin Grindeanu (PSD) din calitatea de președinte al CJ Timiș și de Roxana Iliescu (PMP) și Traian Stancu (ALDE), din poziția de vicepreședinți. Iată că timișenii mai au de așteptat până la alegerea conducătorilor județului, deoarece consilierii PNL au lipsit de la ședință și nu a fost întrunit numărul de voturi necesare. De asemenea, au lipsit și doi dintre consilierii UNPR. Mai exact, au fost prezenți doar 21 de consilieri dintr-un total de 37.

„Noi am venit, conform legii, la convocare, după ce am confirmat că venim. Ne așteptam azi să constituim consiliul județean. eu cred că așa e normal, să respecți anumiți pași. Sigur, sunt tactici, pe care cei de la PNL le adoptă. Este dreptul lor, dar țin să subliniez un lucru. Eu cred că dacă mai continuă mult în forma aceasta s-ar putea să se ajungă la un lanț întreg care să amâne instalarea administrațiilor locale în județul Timiș pentru că și noi, dacă vom hotărî împreună să adoptăm aceleași tactici ca și cei de la PNL, putem să facem lucrul ăsta spre exemplu la constituirea Consiliului Local Timișoara. Dar, în primul rând, și aici vorbesc ca președinte PSD Timiș. Interesul nostru dincolo de a adopta și noi practici care mi se par copilărești și de aceea stăm să ne mai gândim dacă le vom face sau nu, cred că interesul cetățenilor și al celor care ne-au votat este ca atât cât se poate de repede să intrăm în administrație, să lăsăm deoparte politica. Oamenii au votat, și-au spus punctul de vedere, PSD-ul a câștigat alegerile în județul Timiș, a plecat cu prima șansă, are cel mai mare număr de consilieri județeni, 16, am picat de acord împreună cu colegii de la PMP și de la ALDE pe ceea ce înseamnă următorii patru ani de administrație în județul Timiș la consiliul județean și atunci toate aceste jocuri par copilărești vizavi de interesul cetățeanului”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele PSD Timiș, la finalul ședinței.

Astfel, în prezent PSD deține majoritatea în Consiliul Județean Timiș, cu 16 consilieri proprii, doi ai PMP și doi ai ALDE. Plenul CJ Timiș se va reuni din nou în ședință pentru validarea consilierilor duminică.

Liderul social-democraților a fost întrebat de ziariști care sunt motivele ce au dus la ruperea pactului inițial cu UNPR, unul destul de controversat, având în vedere faptul că i-ar fi oferit o poziție de vicepreședinte lui Titu Bojin, care a părăsit PSD fix înainte de alegeri.

„Cred că lucrul ăsta l-a explicat cel mai bine lucrul ăsta președintele partidului, domnul Liviu Dragnea. Un anumit comportament pe care l-au avut în ultima perioadă. Dacă dumneavoastră vi se pare normal, și nu mă refer ca partid la UNPR, mă refer la anumiți lideri, unii lideri locali care se cred naționali și care n-au putut să vină să avem discuții, să semnăm un protocol, dincolo de constituiri de majoriăți, ceea ce înseamnă proiectele pe care vrem să le facem în următorii patru ani, faptul că toți am văzut pe televizoare că UNPR-ul ba e cu PNL-ul, ba e cu PSD-ul. (…) Dincolo de tot ceea ce înseamnă semne de întrebare din mintea unor lideri UNPR, noi nu putem să ne batem joc de ceea ce înseamnă votul cetățenilor. PSD-ul, câștigând alegerile în județul Timiș, nu acceptă să fie tratat în acest mod de către UNPR”, a explicat Sorin Grindeanu.

Nu mai puțin surprinzătoare este înțelegerea dintre PSD și PMP, dacă e să ținem cont de faptul că pe listele PMP a fost ales consilier județean Dorin Cândea (fost PDL), căruia social-democrații i-au cerut în trecut eliminarea din Consiliul Județean Timiș. Acum însă, Grindeanu și Cândea sunt colegi și vor lucra împreună. Protocolul nu este limitat la CJ Timiș, ci are valoare în întreg județul, mai spune liderul PSD Timiș.

„Dacă am semnat acest protocol, nu este doar pentru Consiliul Județean Timiș, colaborarea înseamnă inclusiv consiliile locale din Timiș și constituirea de majorități în consiliile locale din județ. Avem 99 de unități administrativ-teritoriale în județ și acolo unde putem să facem o majoritate PSD-PMP-ALDE o vom face”, a explicat Sorin Grindeanu.

În privința Primăriei Timișoara, PSD îl va susține pe Marius Dugulescu (PMP) pentru postul de viceprimar. Consiliul Local Timișoara se va întruni vineri în ședință pentru validarea aleșilor locali.

[responsive_youtube

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore