Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

În numele Domnului! Prim-vicepreședintele PSD Timiș, imobiliaristul Adrian Cionca, a pus ANAF-ul pe fugă și cu botul pe labe

- Advertisement -
Acum, cei care sunt absolvenți de științe economice sau juridice dar, în pană de idei și de originalitate, nu s-au încumetat să improvizeze vreun doctorat sau să scrie vreo carte pe genunchi, ar fi bine să ia notiție despre modelul keynesian al multiplicatorului fiscal aplicat de bănățeanul Adrian Cionca. Cu două mențiuni clare și precise! Schemele și variabilele financiare nu pot fi calculate, în raport cu măsură complexă propusă de ministrul Sorin Grindeanu, pe baza integralei Lebesque – Radon. Și, cel puțin până acum, patentul revoluționar al tânărului Adrian Cionca nu face decât obiectul unui dosar… fiscal.

Așa că cine nu a auzit de Adrian Cionca, în situația dată, nu înseamnă neapărat o lipsă de cultură generală. Personajul e prim-vicepreședintele PSD Timiș, un om cu frică de Dumnezeu, frate de cruce cu mai toți feudalii social-democrați și, nu în cele din urmă, e unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din partea de vest a României.

Una peste alta, dacă e să vorbim pe probe, nu din povești, Cionca e cea mai bună manta de vreme rea! Adevărul e că și aici, când vine vorba despre camaraderie, omul de afaceri bănățean n-a digerat tot timpul social-democrația. Ba din contră, până a ajuns la struguri, a huiduit-o și a terfelit-o prin toate piețele publice ale României!

Și sunt zeci de urme atât pe Facebook, cât și în portofoliile private ale instituțiilor de forță ale statului român că, la momentul celebrei OUG 13, promovată și asumată de către fostul premier Sorin Grindeanu, Adrian Cionca se comporta ca un adevărat… #rezist. Atât în mediul online cât și pe maidan!

Mai mult, urla din toți plămânii, alături de familie și prieteni împotriva pesediștilor care, la ordinele precise ale lui Liviu Dragnea, se dădeau de ceasul morții ca să îngenuncheze statul de drept. Ba chiar avea și un repertoriu public: Nouă ne pasă, aici e ACASĂ; Clanul Ciboc, unit pentru România; Sorine, Sorine… faci Banatu’ de rușine și câte și mai câte.

Bun, asta a fost la nivelul anului 2017. Că azi, lucrurile stau cu totul și cu totul diferit! În sensul că, între timp, esența social-democrată s-a transformat în lapte și miere! Ceea ce înseamnă că, pe parcurs, Adrian Cionca și-a regăsit identitatea doctrinară și, până la urmă, nici n-a răgușit degeaba prin oboarele și piețele patriei, scandând tot soiul de lozinci cu rimă împotriva PSD.

Nu de alta, dar partidul l-a reevaluat și ulterior, după ce a dârdâit pe străzi pentru abrogarea OUG 13, i-a întins o mână de ajutor și, cum altfel decât democratic, l-a înscăunat prim-vicepreședinte la PSD Timiș, chiar în filiala condusă de deputatul Alfred Simonis.

Din acel moment, viața publică a lui Adrian Cionca s-a schimbat radical. Print-o minune, a fost propulsat, în poziția cu nr. 3, pe listele de la Camera Deputaților ale PSD Timiș, în 2020. Dar a fost cu ghinion! Neșansa a mers doar pe planul politic căci, în afaceri, totul i-a mers strună social-democratului!

Dovadă că, la cum duduiau furnalele, a apărut și pe coperta revistei ”Luxury”, sub titlul ”Rich & Famous” (bogat și faimos). Așa măcar tot pesedistul de rând, din comuna Știuca și până-n Beba Veche, a aflat care e marca preferată de ceas a liderului Cionca. Plus, ce parfum folosește, ce bea cu plăcere, unde schiază pe mapamond și care e restaurantul pe care nu-l ocolește niciodată.

Zori de zi

În acest moment, așa cum rezultă din probe, este cât se poate de clar că, deși s-a născut harnic și vrednic, steaua norocoasă a lui Adrian Cionca a răsărit odată cu înrolarea sa în cel mai curat și corect partid politic din câte au existat vreodată pe pământ românesc: PSD. Și fără doar și poate a fost o mișcare inspirată!

Căci, doar mâna lui Dumnezeu a făcut, dincolo de (ultra)cunoscutele minuni social-democrate, ca prim-vicepreședintele filialei bănățene să scape de potera fiscală din cadrul Direcției Regionale a Finanțelor Publice Timișoara. Viu, nevătămat și cu carnetul de partid și imaginea publică nealterate!

La acest capitol, două lucruri sunt certe. La un semnal acustic, unul venit pe linie politică și altul pe orizontală de la ANAF, în plină procedură de control fiscal, Adrian Cionca a decis ca firma fanion a familiei sale, SC New RPC SRL, să-și mute sediul din Dumbrăvița-Timiș tocmai la Sinaia, în județul Prahova.

Și din acest punct a început toată nebunia, un haos generalizat care i-a lăsat pe toți inspectorii Direcției Generale a Finanțelor Publice Timișoara nu doar cu un gust amar ci și în șoc. Și, după cum au circulat hârtiile, zi și noapte, dintr-un colț în altul al României, acest perpetuum mobile a avut un singur scop tactic: să salveze onoarea fiscală a pesedistului Adrian Cionca!

Altfel, azi, prim-vicepreședintele PSD Timiș ar fi fost numai bun de plată la bugetul consolidat al statului român. Adică, la capitolul salarii, pensii și infrastructură – exact acolo unde, de după gard, dau lecții de morală cu gura plină urmașii lui Ion Iliescu! Și banii nu sunt deloc de ici de colo, așa cum o să se convingă, în curând, chiar și ultimul votant al PSD!

Așa ca acum, până să intrăm în subiectul transferului de sediu fiscal al SC New RPC SRL, în acest episod, vom vorbi doar despre societățile comerciale care se învârt sau au gravitat în galaxia pastorului Adrian Cionca și despre conexiunile din rândul acționariatului.

Așadar, așa cum rezultă din date publice, în declarația de avere a prim-vicepreședintelui PSD Timiș figurează o serie de bunuri și terenuri în proprietate, multe dintre acestea obținute prin donație. La capitolul lichidități, în conturi, la un moment dat, la nivelul lunii octombrie 2020, Adrian Cionca a declarat că deține fabuloasa sumă de… 62.50 lei.

Și s-a mai lăudat cu un salariu de muncitor, în sumă totală de 28.000 de lei pe an, venit pe care l-ar obține din prestarea unor servicii juridice. În schimb, din postura de mare dezvoltator imobiliar de pe raza județului Timiș, societățile comerciale ale social-democratului învârt milioane de euro atât la nivel de lichidități, cât și la capitolul de patrimoniu.

Una dintre primele societăți comerciale care a intrat în siajul lui Adrian Cionca a fost SC Dacidan Construct SRL, înființată în 2006 și radiată în 2013, unde acționari au fost, în afară de prim-vicepreședintele PSD Timiș, alți trei: Ion Dacian Crainic, Daniel Mazureac și Petru Mircea Stanciu.

În perioada 2007-2015, în portofoliul familiei politicianului local au apărut societățile comerciale, toate cu sediul în comuna Dumbrăvița: SC Real Partner SRL, SC Store Next Image SRL, SC New RPC SRL, SC Imac Dezvoltare SRL, SC RPC Topcad SRL, SC Iosca Pro Structuri SRL, SC Ciboc Prof SRL și SC Ciboc Structuri SRL. La nivelul anului 2020, firmele de mai sus au avut o cifră de afaceri de circa 61 milioane RON, iar datoriile au fost declarate la vreo 30 milioane RON.

Foc continuu

Povestea continuă și în anii care urmează căci, pe repede-înainte, în perioada 2017-2020, societățile comerciale continua să apară în siajul omului de afaceri Adrian Cionca, mai ceva ca ciupercile după ploaie: SC New RPC 321 SRL, SC Ghemis 2014 SRL, SC RPC AG SRL, SC RPC Assets Management SRL, SC RPC Picasso SRL, SC RPC DPC Residence SRL, SC RPC Ferv SRL, SC RPC BLG Construcții SRL, SC RPC Belgrad SRL, SC RPC Divizia pentru case SRL, SC Acar Dev SRL, SC RPC H Management SRL, SC Mihali Serv SRL. Toate entitățile, la nivelul anului 2020, au declarant o cifră de afaceri de circa 45 milioane RON și o pierdere de circa 28 milioane RON.

Urmează, în aceeași logică, o altă divizie de societăți comerciale, înființate doar în perioada anului 2021: SC New Level SRL, SC RPC Admin SRL, SC RPC Case, SC RPC Case Doi SRL, SC RPC Case Trei SRL, SC Batntex Invest SRL, SC RPC Antrepriză SRL, SC RPC Vil Case SRL, SC RPC Vil Unu SRL, SC RPC Vil Doi SRL, SC RPC Vil Trei SRL, SC RPC Vil Patru SRL, SC RPC Vil Cinci SRL, SC RPC Vil Șase SRL, SC RPC Vil Șapte SRL, SC RPC Vil Opt SRL, SC RPC Vil Nouă SRL, SC RPC Limit Unu SRL, SC RPC Limit Doi SRL, SC Flora Unu SRL, SC Flora Doi SRL, SC Flora Trei SRL și SC RPC Flora Patru SRL. Per total, un număr de 44 de societăți comerciale, în mare parte, toate în domeniul construcțiilor, pendulează în portofoliul patrimonial al prim-vicepreședintelui PSD Timiș, pastorul Adrian Cionca.

Și, printre toate perlele, mai există o societate comercială, înființată în 24 mai 2021, SC Comuncas SRL, cu sediul social în comuna Dumbrăvița-Timiș (strada Arinului 68) și cu obiect de activitate constând în lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

Azi, fără activitate comercială. Conform datelor publice, acționarii acestei societăți sunt, în cote părți egale, membrii familiei Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Sorin Grindeanu – Ministrul Transporturilor și Adrian Cionca, printre altele, prieten de familie cu senatorul PSD Titus Corlățean, fost Ministru al Afacerilor Externe.

Adevărul e că tot ce ați putut lectura mai sus nu are decât un singur scop: contextualizarea afacerilor și cercul relațional al omului de afaceri Adrian Cionca. Nu de alta dar în episodul următor vă veți putea convinge cum de a fost posibil ca firma fanion a prim-vicepreședintelui PSD Timiș, SC New RPC SRL, aflată în plin control inopinat la data de 26 noiembrie 2020, în baza unei cereri de dizolvare, la pachet cu un risc fiscal pe măsură și cu măsuri asiguratorii instituite, să-i lase cu ochii în soare pe inspectorii ANAF Timișoara. Și să se transfere cu toate bagajele, într-o altă circumscripție fiscală, tocmai la Sinaia-Prahova…

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

4 COMENTARII

  1. […] Ancheta de presă la care am făcut referire ne arată o altă faţă a lui Adrian Cionca. Au apărut informaţii că înainte de PSD Timiş a bătut şi la uşa altor partide, chiar la USR, unde ar fi pretins o poziţie de consilier judeţean, fiind refuzat însă. Întrebarea care se naşte e următoarea: de ce ar avea nevoie un tânăr antreprenor atât de bogat cum se prezintă, mare dezvoltator imobiliar de calitatea de politician? Ce îi poate lipsi unui multimilionar în euro, care derulează afaceri de top? Răspunsul posibil îl găsim în Vocea Timişului. Click AICI […]

  2. Si tot Domnul l-a ajutat pe Primul de la PSD cand i l-a scos in cale, la drum de seara, pe domnul de la finante, ala care face investitii imobiliare cu el cu banii de salar (?!). Bine, nu e singurul din cladirea ANAF-ului si asta pentru ca cine e mai potrivit sa faca astfel de investitii decat finantisti. Problema majora apare cand baietii platiti de stat lucreaza impotriva intereselor statului cum e cazul din articol. Nu e asa dom’ director?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore