Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Transport gratuit cu RATT până în 15 ianuarie, dar nu pentru toţi!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Consiliul Local al Municipiului Timişoara a votat astăzi hotărârea de consiliu conform căruia transportul în comun de la RATT devine gratuit de zilele acestea până în 15 ianuarie anul viitor.  Gratuitatea este însă valabilă doar pentru cetăţenii cu domiciliul în Timişoara (lucru ce va trebui dovedit cu cartea de identitate personală) şi care au un venit sub 2000 de lei/brut. Astfel, cei care nu au domiciliul stabil în Timişoara sau trecut pe cartea de identitate nu vor putea circula gratuit, nici cei care au venitul mult sau puţin peste suma de 2000 de lei.

CUM SE OBŢINE ACEASTĂ GRATUITATE

Timişorenii mai trebuie să astepte câteva zile pentru a afla metoda exactă de obţinere a acestei gratuităţi valabilă doar pentru o anumită categorie. Cardul fizic va fi acelaşi card galben RATT, setarea însă va fi schimbată pentru această variantă gratuită până în 15 ianuarie.

Din câte se ştie până acum şi până la stabilirea modalităţii exacte, timişorenii vor trebui să se prezinte la un chioşc RATT cu buletinul în original, iar gratuitatea după verificarea venitului sub 2000 de lei prin verificarea bazei de date a Finanţelor. Bază de date care, conform spuselor chiar celor de la Finanţe, nu poate fi accesată, salariile fiind, prin lege, cofidenţiale.

DE CE S-A IMPLEMENTAT ACEASTĂ GRATUITATE

Măsura a fost propusă la început ca o metodă de încurajare a populaţiei din Timişoara să folosească mai mult mijloacele de transport în comun şi mai puţin mijloacele de transport personale, adică maşina. Lucru dorit în special în perioada aglomerată a sărbătorilor de iarnă, dar şi datorită traficului aglomerat cauzat de lucrările de reabilitare a centrului istoric. Acum, această măsură a devenit un cadou de sărbători cum a fost numit în cadrul şedinţei de consiliu, dar şi o măsura pilot pentru a vedea dacă ajută la decongestionarea traficului.  Cadou şi măsură doar pentru clasa de cetăţeni cu venituri relativ mici.

Consiliul local este abilitat să stabilească categorii de cetăţeni care pot beneficia de astfel de facilităţi. Instituim gratuitate pentru această clasă de cetăţeni cu venituri mici totuşi, cei mai tentaţi să renunţe la maşină şi să folosească transportul în comun când li se pune în faţă această facilitate” – a afirmat primarul Timişoarei în cadrul sedinţei de consiliu local, Nicolae Robu.

CÂT VA COSTA IMPLEMENTAREA ACESTEI GRATUITĂŢI

Suma estimativă care va fi cheltuită din Bugetul local pentru această facilitate temporară ajunge la aproximativ 800.000 de euro. În cazul în care ar fi fost extinsă perioada până în 31 ianuarie, suma s-ar fi ajuns la peste 1 milion de euro.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare