La ora actuală, specialiștii afirmă că în țara noastră numărul de nou-născuți prematur este in continua creștere. Bebelușii trebuie să stea până la 34 de săptămâni într-un incubator, până ating greutatea de 1.350-1.800 de grame, pentru a li se garanta șansa la viață.

Organizatorii doresc ca prin acest turneu să strângă suma de 7.500 euro necesară achiziționării unui incubator deschis, BabyTherm 8004, aparat care va fi donat maternității Bega, instituție sanitară care are mare nevoie de aceste aparaturi.

Alături de echipa Rotaract s-au alăturat până acum cinci companii: Delphi, BRD, Schaefer, Hidrotim și Continental. Pe lângă contribuția financiară, acestea vor participa la Turneul Primăverii, întrecându-se în competiții sportive precum fotbal, tenis, volei și promovând un stil de viață sănătos.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 16 mai 2015, la Baza Sportivă ”Proiectantul”, acolo unde organizatorii promit un eveniment special, plin de voie bună, asezonat cu gustări și băuturi primăvăratice. Toți cei care vor să se alăture cauzei celor de la Rotaract, sunt rugați să-l contacteze pe președintele Rotaract Ripensis Timișoara, Adrian Despi, la numărul de telefon 0727.116.669.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.