Un consilier local a găst ”soluția” locurilor de parcare pentru timișorenii care locuiesc în Centrul Istoric. Ce propunere are Ștefan Sandu

Date:

Centrul Istoric al Timișoarei va deveni o zonă cu acces interzis pentru mașini de orice fel. Zece străzi și patru piețe sunt în curs de transformare astfel încât nicio mașină nu va mai avea acces în zonă, însă timișorenii care stau ”ultra-central” își pun mari semne de întrebare cu privire la locurile de parcare pe care le vor avea, saumai bine spus nu le vor avea la dispoziție.

Întrucât Primăria Timișoara nu a construit niciun loc de parcare dedicat riveranilor Cetrului Istoric, iar despre posibilii ”vizitatori” și turiști, care nu vor lipsi, nici aceștia nu vor fi mai fericiți. Municipalitatea a anunțat că va construi pe fonduri proprii o parcare supraetajată în spatele Complexului Comercial Bega, pe locul actual al parcării de pe sol, însă terenul acesta a intrat ”subit” în posesia fraților Cristescu, deținătorii magazinului amintitcu care primarul Timișoarei, Nicolae Robu a anunțat că va merge în instanță, întrucât modul în care Marius și Emil Cristescu au pus mâna pe teren este dincolo de limita legală.

Consilierul local Ștefan Sandu are totuși o soluție pentru a ”salva” cât de cât situația. ”În condițiile amenajării pietonale a mai multor străzi din zona centrală, existența a cel puțin două parcări de capacitate medie în apropierea acestei zone este obligatorie. Chiar dacă unul dintre terenurile identificate în acest scop este în litigiu, investiția nu poate fi amânată până la clarificarea situației. Necesitatea construcției și finalizării a măcar unei parcări în zona adiacentă centrului istoric este, în opinia mea, cea mai urgentă prioritate pentru a putea pune în valoare corespunzător Centrul orașului în momentul finalizării proiectului de amenajare, dar și oferirea unei soluții locatarilor” a explicat liberalul.

Primăria mai are în plan construirea unei parcări subterane sub Parcul Civic, însă această lucrare ar putea demara abia după jumătatea lui 2015, cu posibilitatea de finalizare a parcării în 2016 sau 2017, dacă nu mai târziu, funcție de ”viteza” cu care se va mișca Primăria în implementarea proiectului, dar și de finanțarea acestor lucrări.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare