ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

EXPLOZIV! Ce nume de cod aveau ofițerii Poliției Rutiere Timiș și cât de implicați erau angajații MAI în rețele de cămătărie (VI)

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Procurorii anticorupție s-au mișcat mai repede decât s-ar fi gândit oricine și, în mai puțin de 4 luni au reușit, cu sprijinul SRI Timiș, dar și a unor denunțători din poliția bănățeană, să strângă mai bine de 12 volume (aproape 6000 de pagini) de probe: chitanțe, contracte, înregistrări ambientale, interceptări autorizate, filaj, montare de tehnică informativ-operativă, atât în birourile suspecților, cât și în autoturismele acestora.

Cu migală și răbdare, pe 19 ianuarie a.c., procurorii DNA Timișoara și ofițeri de la DGA București, au dat de fundul sacului, concluzionând, uneori la modul cel mai direct cu putință, că social-democrația, instaurată de Titu Bojin, în calitate de președinte al CJ Timiș, a dăunat grav sănătății polițiștilor timișeni.

Ba mai mult, pe unii i-a lăsat fără libertate, pe alții sub control judiciar și, nu în cele din urmă, altora le-a pus punct carierelor militare. Așadar, cum a funcționat și cum a percutat sistemul și care este rolul politicului în toată această încrengătură mafiotă, rămâne să citiți și să vă trageți singuri concluziile…

Nume de cod: Indianul

Chiar dacă pare incredibil, așa cum rezultă din stenogramele DNA, aproape toți ofițerii superiori ai Serviciului Poliției Rutiere Timiș aveau câte un nume de cod. De porecle, de-a lungul timpului, chiar dacă unele dintre ele sunt de ”Cascadorii Râsului”, s-a ocupat agentul Dorin Duma.

Astfel, Petru Rumega, noul șef al Poliției Rutiere Timiș, era denumit, în conversațiile dintre Dorin Duma – Cosmin Bledea – Vasilică Gârbaci…” indianul”. Asta pentru că, așa cum puțin știu, Rumega mai are un prenume, în afară de cel de Petru. Adică, Suraj! Pe de altă parte, comisarul-șef Gheorghe Moldovan era poreclit ”Umflatul”, iar omologul acestuia, Dumitru Urecheatu-Domășneanu era pomenit, fie sub numele de ”Tuți” fie” Balena”.

Mai mult, Marcel Crăciunescu era” intitulat”, în două variante mari și late:” Amstein” sau” Amstetten”, tocmai pentru că deține o casă în Austria, la circa 50 km de Viena, în localitatea Amstetten. Un alt ofițer, Marius Poenaru e poreclit” Rusul”, datorită fizicului impozant, ”a cefei late” și a tenului albinos. Polițistul Iacobescu, originar din Mehedinți (MH) a primit numele de cod de ”ManHatten”, iar colegul său, Adi Bălan, a primit porecla de ”Alzheimer”.

Duma Dorin: – Păi acum să termin.. A, a venit la mine „că uite prietenul nostru a mai fost încă 2 săptămâni și uite că a ajuns să mă caute și pe mine acolo, zic „sunt ceva probleme”, dar Indianul a mers direct unde… medicină legală, spitale, chestii, nu știu ce și el, am înțeles că din ușor a făcut o tamponare și a trimis hârtia la Eugen și el a… și acum mă gândesc dacă a și fost în corpul de control, când a și fost la Tuți, știți care e circuitul nu?

Bledea Cosmin: – Da, da.
Duma Dorin: – Și el… păi hârtia unde trebuia? Nu trebuia implementată la…?
Bledea Cosmin: – Știi cum mai putea implementa?
Duma Dorin: – Ha?
Bledea Cosmin: – [… neinteligibil…] dar nu știu unde-s referatele
[… neinteligibil…].
Duma Dorin: – Ha.
Bledea Cosmin: – Da, îi spune. Dacă i-ar da Indianul niște [… neinteligibil…].
Duma Dorin: – Dumneavoastră aveți idee de vreunul? Un nume, prenume…
Bledea Cosmin: – Nu știu nume, știu că [… neinteligibil…] așa nu știu cu p… mea și nume. Auzi, chestia e că [… neinteligibil…] că se duce și îi zice la ăsta [… neinteligibil…] Indianu că caută din aia. [… neinteligibil…] și oricum face obiectul controlului, adică [… neinteligibil…] perioadă, trebuie văzut din urmă [… neinteligibil…].
Duma Dorin: – Păi dacă stăm după Indianul!
Bledea Cosmin: – Nu face nimic? O să îi dea [… neinteligibil…].
Duma Dorin: – O să-i dea că… treaba e că până în, până în turul doi atunci, acolo, că de aicea se pare că și pe ăsta, pe [… neinteligibil…] că acum nu au nevoie de scandal.
Bledea Cosmin: – [… neinteligibil…]
Duma Dorin: – Da, dar nu trebuie stat cu mâna în buzunar.

Cheltuieli (ne) decontate

În timpul anchetei DNA, o întregistrarea ambientală scoate în evidență faptul că agentul Dorin Duma era nemulțumit de faptul că trebuie să-i suporte cheltuielile ”cu popota” comisarului-șef Marcel Crăciunescu. Șoferul fostului șef al Poliției Rutiere Timiș se plânge, pe unde apucă, că nu mai face față pretențiilor cms. Crăciunescu. Ba mai mult, de fiecare dată când ofițerul Crăciunescu are vreo cheltuială, chiar și minimală, motivează că… și-a uitat borseta:

Duma Dorin: – Da cum să nu, eu de aia am spus, grijă mare cu el. Acum fi atent, o plecat în concediu, deci o plecat zilele astea, și-o luat liber. Marcel de la popotă vine și spune” domnule, vezi că e 30, trebuie să plăteşti la popotă”. Păi în 28 zice n-am borseta la mine, în 29 că nu știu ce, și în 30 și-o luat liber. Și îi dă ăsta mesaj că trebuie să-și închidă la popotp. El mă sună pe mine să merg eu să-i plătesc 360 de lei.
Interlocutor: – Du-te mă, păi bun, dar dă banii, nu?
Duma Dorin: – Eu am făcut chitanță pe el, da. Îs curios mâine când vine.
Interlocutor: – Să-mi bag p…
Duma Dorin: – Are dreptate Althzeimer când o spus cu cazier, domnule, eu nu am cinci lei la mine. Și am pus deja la mine pe birou, nu mai 10 lei, acolo 15 lei, uite, ăştia-s toțo. Nu știu bă, parcă ar duce cu el…
Interlocutor: – Da, numai să strângă, a?
Duma Dorin: – Da, eu aduc, el duce.
Interlocutor: – Bă, și are salariu, cred că are 50 de milioane?
Duma Dorin: – Dar cum să nu?!
Interlocutor: – Are 50 de milioane?
Duma Dorin: – Deci ascultă la mine ce-ți spun. Și acolo la protocol, eu am adus, el ducea. La un moment dat el n-aducea, eu tot aduceam. După aia, dar tu unde… ești? Păi eu, zic, în fișetul metalic pentru că nu se mai poate, eu tot aduc, tu tot duci…

Cms Moldovan, alias” Umflatul”

Într-o discuție ambientală, realizată cu sprijinul neprecupețit al” denunțătorului cu identitatea reală” Dorin Duma, cms. Vasilcă Gârbaci îl bârfește, la greu, pe cms Gheorghe Moldovan, actualmente șef birou SPR Timiș, fost adjunct al poliției bănățene. Gârbaci, împreună cu cms. Cosmin Bledea, vorbesc despre” un coleg” care a fost sprijint puternic în carieră de” Umflatul” și lasă să se înțeleagă că ajutorul cms. Moldovan nu s-a făcut fără interes:

Gârbaci Vasilică: – Apoi tot Umflatul o sprijinit. El cu ajutorul lui Umflatul a obținut și al doilea loc. Ai înţeles ce spun? Aicea o fost discuția. Poate să facă, că eu știu discuția, nu poate s-o transforme cum vrea el.
Duma Dorin: – Să ăsta la el și ce vorbești, în fel și chip.
Gârbaci Vasilică: – Umflatul, că și eu iți spun, și eu știu discuția, [… neinteligibil…] între noi îs aproape 10 ani [… neinteligibil…]. El îi tânăr, 36 de ani și îi comisar, cam ceva de genul ăsta. Aici o fost o intervenție, Umflatul. Dar tot Umflatul o pus umărul după ăia. Deci Umflatul după discuția aia o pus umărul, că cu ajutorul lui Umflatul s-or certat ei atunci acolo.
Duma Dorin: – Că io, și mai…
Gârbaci Vasilică: – El provoacă discuții ampulea. Intenționat o provocat-o cu tine.
Duma Dorin: – Nu, dar foarte mult o discutat. Foarte mult o discutat.
Gârbaci Vasilică: – Și ce o discutat în afară de avansare?
Duma Dorin: – De, cam aia, că nu știu ce…
Bledea Cosmin: – Că am scris de el?
Duma Dorin: – Că nu știe cum să vadă la alea, ce s-o scris și că, deci a vorbit și nu-i prima dată, de asta zic. După aia îmi dă mașina lui și mă sună cineva dintr-un loc, zice băi, era cineva într-o parcare și după ce ai plecat de acolo o venit și o întrebat pe ăia că bă, a cui îi mașina aia? Cine-i cu mașina aia? Ăla-i polițist? Îi, unde lucrează? La secție, la? Nu, păi la circulație, lucrează cu…
Bledea Cosmin: – Cu Mercedes-ul?
Duma Dorin: – Da. Și nu știu dacă nu…

Comandanți și cămătari

Sârguincios din cale afară, agentul Dorin Duma mai dă o lovitură de palat, când poartă o discuție ambientală, la o cafea, la Starbucks, cu Doru Pintea, zis Doru Caucic. Interlocutorii fac referire la nașul de cununie al comisarului-șef Florin Bolbos, fost adjunct al IPj Timiş, un personaj cunoscut sub numele de Radu Benea, zis Beni care, la mijlocul lunii noiembrie 2014, a fost ridicat de DIICOT și acuzat că face parte dintr-o rețea de cămătari. Mai mult, se face referire și la un comentariu anonym pe online, apărut pe Tion, în care Bolbos este acuzat că a cumpărat de la” cămătarul Beni” un apartament luxos, mult subevaluat, chiar la un preț de nimic:

Duma Dorin: E tare stresat când… Amstein, o sunat pe nevastă-sa, stai acasă, să vedem, nu cumva și pe la noi vine.
Doru: Serios?
Duma Dorin: Să-mi bag p…
Doru: Asta o scris pe tion că o să se vadă cum o cumpărat Bolbos apartamentul de la Benea și că Beni e finul lui Bolbos. O scris aseară unu, s-o trezit unu să scrie. E tare…
Duma Dorin: Florin îi chiar…
Doru: Am vrut să zic că a mai scris și pe ăsta. Beni, ai văzut poza cu Beni în prim plan?
Duma Dorin: Nu.
Doru: În față la DNA, acolo așa frumos l-o luat.
Duma Dorin: Păi bun și ce. Nu-i nimica nu?
Doru: Mai demult i-o dat lui ăla de la Angelis în p… mea (n. n- se refecra la Marius Schuldesz, patronal hotelului Angelis). A dat împrumut și l-a executat pe ăla. Eu nu l-aș fi executat în p… mea.
Duma Dorin: Cine?
Doru: Beni
Duma Dorin: Ce să execute?
Doru: I-a executat apartamentul de la București. Avea ăla nu știu ce apartament în garanție.
Duma Dorin: Beni lui?
Doru: Și după aia Beni, na, o luat de la altul, și-o scos el bani și a pus pe alalaltu’ la vânzare. Și acum o mers și i-o pus sechestru lui tata lu ăla.
Duma Dorin: Ăla…
Doru: Ăla cu X6 care o fost aicea. Da-păi ăsta e ce p.. mea. Plus că na. A pus pe ăla la.. Marius, am înțeles că i-a înregistrat pe toți la… cu tehnică pe el, îți dai seama cum le-o făcut-o. Și de Susu (n. n- Sohail Tabrizi, patron case de schimb Dallas) scria ceva… Iar la Mitică, ce puii mei au căutat la Mitică.
Duma Dorin: Păi dacă-i cu e acolo.
Doru: Păi a fost nu știu care și o povestit pe unde stau ei pe-acolo pe la Rămână, mie mi-a zis [… neinteligibil…], a zis că da ăştia se întâlnesc toți aici la Rămână. Îți dai seama ce mașini îs prin parcare pe la Rămână, în fiecare sâmbătă sau duminică, când se întâlnesc ei pe-acolo ba la ziua lu’ ăla, ba la ziua lu’ ăla. Dă-i problemă cu ce mașini sunt peste tot. Toată lumea vede ce mașini, toată lumea comentează. Nu-ți vine să crezi de unde tot apar atâtea… Eu n-am mașină în pana mea, n-am permis, mă doare-n p… Când le zic la toți că vin vremuri de mers pe burtă, nu mă cred
Duma Dorin: Coco și-a luat mașină (n. n- se referă la un comerciant de bijuterii și ceasuri)
Doru: Știu [… neinteligibil…].
Duma Dorin: Am fost la el și l-am trimis la Pico Bello acolo. O dat… bă nu, nu așa. Zic tu nu dai de băut? Nu așa. Vino dimineața la mine și… Io-s la lucru. Nu vezi cu ce mașina sunt. Vrei să merg mangă de aici. Nu acuma, săptămâna viitoare, după ce vii de la București stabilim. [… neinteligibil…]
Doru: Le-am zis și lor să mai stea… [… neinteligibil…] (n. n- se referă și la Toni, asociatul lui Coco)
Doru: Da. Păi și acuma pe ăștia, acuma nu știu Beni nu are o grămadă, mai are pe firmă dar are Mitică terenuri, alea alea, le pune sechestru pe terenuri și plus că [… neinteligibil…]
Duma Dorin: Cum s-o combinat cu ăla cu Angelis?
Doru: [… neinteligibil…] Beni [… neinteligibil…] el lucrează în spate. Eu știu, știu. Mi-o spus, bă eu merg la Angelis, îmi dă nu știu cât… Bine mă! Că și eu la un moment dat n-am avut bani, pe bune, mi-a mai dat el împrumut și așa, bine așa prietenește dar oricum, oricum..
Duma Dorin: Da, da nu sume de ordinul zecilor de mii de euro sau sute.
Doru: Nu cred că atâta. Nu știu la Angelis i-a dat, cred, că 30.000 euro și dădea ăla de la Angelis, nu știu, câte 1500 pe lunp, 2000. Asta e. Mult în p… mea. Bine, dacă era acum 3-4 ani făceai, acum nu mai faci, și s-a dus de l-a executat. Eu nu mă duceam… bă stăm aici, mai dai și mie când ai și așa mai departe, când vinzi apartamentu… și rămânem frați 100 de ani. Nu mă duc [… neinteligibil…]

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore