Transfer aeroport
2.9 C
Timișoara
27-feb.- 2020
Transfer aeroport

Un deputat timişorean sare în ajutorul şahistei Gabriela Olăraşu, grav bolnavă

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

Gabriela OlăraşuSituaţia marii maestre internaţionale Gabriela Olăraşu semnalată mass-media de deputat timişorean Adrian Diaconu într-o conferinţă de presă desfăşurată în a doua parte a lunii mai a.c. a fost adusă în aceeaşi lună şi la cunoştinţa ministrului Tineretului şi Sportului de parlamentarul PP-DD de Timiş printr-o întrebare adresată în plenul Parlamentului. Preşedintele Organizaţiei Judeţene PP-DD Timiş a solicitat ministrului Nicolae Bănicioiu să acorde o atenţie aparte acestui caz special prin acordarea unei rente viagere, în baza echivalării medaliilor obţinute de-a lungul carierei cu cele olimpice, ţinând cont că şahul este astăzi un sport recunoscut de Comitetul Internaţional Olimpic.

Răspunsul formulat în scris de ministrul Tineretului şi Sportului arată că d-na Gabriela Olăraşu poate să obţină o „indemnizaţie de merit”, deoarece şahiştii nu se încadrează în prevederile art. 64 din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69 din 2000 şi ca atare nu poate beneficia de o rentă viageră.

Diaconu a declarat, în conferinţa de presă de vineri, că, în dubla sa calitate de parlamentar şi de lider judeţean al PP-DD, va continua să desfăşoare demersurile necesare pentru ca marea maestră internaţională Gabriela Olăraşu să intre în posesia indemnizaţiei de merit. „PP-DD Timiş arată astfel că promisiunile referitoare la susţinerea valorilor României, făcute în campania electorală de candidaţii noştri, nu sunt vorbe goale. Foarte mulţi candidaţi s-au pliat în campanie pe subiectul Gabriela Olăraşu, s-au perindat pe la patul ei de suferinţă şi au promis marea cu sarea, dar au abandonat-o, după ce s-au folosit de necazul ei şi au obţinut mandatul de parlamentar. Noi nu ne-am oprit la vorbe, noi am trecut la fapte” a declarat ieri deputatul de Timiş.

Multipla campioană naţională de senioare la şah, în acelaşi timp campioană olimpică, se află într-o stare critică, datorită unui infarct miocardic acut urmat de un stop cardio-respirator, şi necesită un tratament de recuperare într-o clinică de specialitate. Costurile aferente tratamentului sunt suportate deocamdată exclusiv de familia Gabrielei Olăraşu, ale cărei resurse financiare sunt limitate.

Organizaţia Judeţeană PP-DD Timiş a făcut în luna mai încă un gest în sprijinul Gabrielei Olăraşu, prin prim-vicepreşedintele său Dorel Demea, care şi-a donat acesteia indemnizaţia lunară de consilier judeţean.

Performanţele Gabrielei Olăraşu (cele mai importante dintre acestea):
– Campioana naţională de senioare a României la şah în: 1988, 1989, 1993,1996, 1999 si 2003;
– Medalia de aur la Olimpiada din Dubai în 1986 – individual, când a obţinut 7 puncte din 9 la masa a 4-a;
– Medalii de bronz la Olimpiadele din Grecia li Dubai în clasamentul pe echipe feminine (1984 şi 1986),
– De două ori argint la Cupa Cluburilor Europene pe echipe feminine în 1999 (Slovenia) şi în 2001 (Serbia) cu AEM-LUXTEN Timişoara;
– Nenumărate medalii de aur la concursurile naţionale pe echipe şi multe alte performanţe. Foto:fundatiamereuaproape.ro

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,691FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

Conacul Petala din Clopodia, fărâme din istoria bănăţeană

Situat în apropierea graniţei cu Serbia, la limită cu judeţul Caraş-Severin, satul Clopodia datează din 1598 în acea perioadă,...