Un deputat timişorean sare în ajutorul şahistei Gabriela Olăraşu, grav bolnavă

- Advertisement -

Situaţia marii maestre internaţionale Gabriela Olăraşu semnalată mass-media de deputat timişorean Adrian Diaconu într-o conferinţă de presă desfăşurată în a doua parte a lunii mai a.c. a fost adusă în aceeaşi lună şi la cunoştinţa ministrului Tineretului şi Sportului de parlamentarul PP-DD de Timiş printr-o întrebare adresată în plenul Parlamentului. Preşedintele Organizaţiei Judeţene PP-DD Timiş a solicitat ministrului Nicolae Bănicioiu să acorde o atenţie aparte acestui caz special prin acordarea unei rente viagere, în baza echivalării medaliilor obţinute de-a lungul carierei cu cele olimpice, ţinând cont că şahul este astăzi un sport recunoscut de Comitetul Internaţional Olimpic.

Răspunsul formulat în scris de ministrul Tineretului şi Sportului arată că d-na Gabriela Olăraşu poate să obţină o „indemnizaţie de merit”, deoarece şahiştii nu se încadrează în prevederile art. 64 din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69 din 2000 şi ca atare nu poate beneficia de o rentă viageră.

Diaconu a declarat, în conferinţa de presă de vineri, că, în dubla sa calitate de parlamentar şi de lider judeţean al PP-DD, va continua să desfăşoare demersurile necesare pentru ca marea maestră internaţională Gabriela Olăraşu să intre în posesia indemnizaţiei de merit. „PP-DD Timiş arată astfel că promisiunile referitoare la susţinerea valorilor României, făcute în campania electorală de candidaţii noştri, nu sunt vorbe goale. Foarte mulţi candidaţi s-au pliat în campanie pe subiectul Gabriela Olăraşu, s-au perindat pe la patul ei de suferinţă şi au promis marea cu sarea, dar au abandonat-o, după ce s-au folosit de necazul ei şi au obţinut mandatul de parlamentar. Noi nu ne-am oprit la vorbe, noi am trecut la fapte” a declarat ieri deputatul de Timiş.

Multipla campioană naţională de senioare la şah, în acelaşi timp campioană olimpică, se află într-o stare critică, datorită unui infarct miocardic acut urmat de un stop cardio-respirator, şi necesită un tratament de recuperare într-o clinică de specialitate. Costurile aferente tratamentului sunt suportate deocamdată exclusiv de familia Gabrielei Olăraşu, ale cărei resurse financiare sunt limitate.

Organizaţia Judeţeană PP-DD Timiş a făcut în luna mai încă un gest în sprijinul Gabrielei Olăraşu, prin prim-vicepreşedintele său Dorel Demea, care şi-a donat acesteia indemnizaţia lunară de consilier judeţean.

Performanţele Gabrielei Olăraşu (cele mai importante dintre acestea):
– Campioana naţională de senioare a României la şah în: 1988, 1989, 1993,1996, 1999 si 2003;
– Medalia de aur la Olimpiada din Dubai în 1986 – individual, când a obţinut 7 puncte din 9 la masa a 4-a;
– Medalii de bronz la Olimpiadele din Grecia li Dubai în clasamentul pe echipe feminine (1984 şi 1986),
– De două ori argint la Cupa Cluburilor Europene pe echipe feminine în 1999 (Slovenia) şi în 2001 (Serbia) cu AEM-LUXTEN Timişoara;
– Nenumărate medalii de aur la concursurile naţionale pe echipe şi multe alte performanţe. Foto:fundatiamereuaproape.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare