AcasăStiriPoliticaUn europarlamentar român a spus în plenul P.E. că nu e justă...

Un europarlamentar român a spus în plenul P.E. că nu e justă suprapunerea referendumului cu alegerile europene

În intervenția sa, parlamentarul european s-a referit în mod concret la decizia anunţată de Guvernul USL cu privire la organizarea simultană a referendumului pentru modificarea Constituţiei şi a alegerilor europene arată lipsa de înţelegere cu privire la valorile Uniunii Europene în secolul XXI.

„În 2014, fiecare cetăţean al UE are ocazia să decidă: îi alege pe aceia care vor să dărâme construcţia europeană sau pe aceia care cred într-o nouă Europă. Ca politician UDMR şi reprezentant în Parlamentul European al comunităţii maghiare din România, cred în valorile europene şi resping hotărât modul în care unii politicieni, folosindu-se de pretextul deschiderii totale a pieţei europene a muncii pentru cetăţenii pe care îi reprezint încearcă să împartă cetăţenii UE în două categorii, dezavantajându-i pe unii în favoarea altora. În egală măsură, însă, dezaprob decizia prezentată, astăzi, de către coaliţia de guvernământ din România de a organiza simultan cu alegerile europene un referendum naţional pe tema modificării Constituţiei. Este vorba de o decizie care denotă lipsa de înţelegere a coaliţiei socialist-liberale a valorilor UE în secolul XXI”, a declarat Iuliu Winkler cu prilejul declaraţiilor politice din cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente