Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEveniment„Mulțumim pentru aerul curat!” Un nou protest împotriva mirosului de cauciuc, în...

„Mulțumim pentru aerul curat!” Un nou protest împotriva mirosului de cauciuc, în față la Continental FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Duminică după-masa, în timp ce în zonă mirosea puternic a cauciuc, aproximativ 15 persoane s-au adunat în față la Continental pentru a protesta împotriva poluării din nordul orașului, produsă de firma germană. Protestatarii au pozat cu măști pe față, și au adus cu ei foi pe care scria în trei limbi Mulțumim pentru „aerul curat”.

De aproape 6 luni de zile, timișorenii încearcă, prin sesizări la Garda de Mediu și prin poze cu măști pe față, să atragă atenția autorităților faptul că toată partea de nord a orașului, care cuprinde câteva cartiere importate, Zona Lipovei, Calea Aradului și UMT, e asaltată de un miros înțepător de cauciuc, sursă constantă de disconfort pentru locuitorii din zonă.

Manifestanții au declarat că nu doresc închiderea fabricii de cauciucuri, ci mutarea ei în afara orașului unde poluarea și mirosul să nu ajungă în cartierele locuite de zeci de mii de timișoreni.  În continuare, protestatarii au anunțat că au pus la cale un plan de atac, prin care doresc să atragă atenția cetățenilor Timișoarei despre pericolul poluării, cât și să atragă un număr mai mare de susținători.

Miroase groaznic și oricât ne-ar zic ei că nu există și poluare, cazurile de rinită alergică, de astm, în general probleme respiratorii, s-au înmulțit pestă măsură în ultimii ani, mai ales în aceste zone afectate. Nu dorim ca fabrica să se închidă, reprezintă o investiție importantă pentru orașul nostru, vrem doar să se mute în afara Timișoarei, într-o zonă mai îndepărtată și astfel să nu ne mai polueze și mai producă acest disconfort olfactiv”, ne-a declarat un participant la protest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...