„Mulțumim pentru aerul curat!” Un nou protest împotriva mirosului de cauciuc, în față la Continental FOTO

Date:

Duminică după-masa, în timp ce în zonă mirosea puternic a cauciuc, aproximativ 15 persoane s-au adunat în față la Continental pentru a protesta împotriva poluării din nordul orașului, produsă de firma germană. Protestatarii au pozat cu măști pe față, și au adus cu ei foi pe care scria în trei limbi Mulțumim pentru „aerul curat”.

De aproape 6 luni de zile, timișorenii încearcă, prin sesizări la Garda de Mediu și prin poze cu măști pe față, să atragă atenția autorităților faptul că toată partea de nord a orașului, care cuprinde câteva cartiere importate, Zona Lipovei, Calea Aradului și UMT, e asaltată de un miros înțepător de cauciuc, sursă constantă de disconfort pentru locuitorii din zonă.

Manifestanții au declarat că nu doresc închiderea fabricii de cauciucuri, ci mutarea ei în afara orașului unde poluarea și mirosul să nu ajungă în cartierele locuite de zeci de mii de timișoreni.  În continuare, protestatarii au anunțat că au pus la cale un plan de atac, prin care doresc să atragă atenția cetățenilor Timișoarei despre pericolul poluării, cât și să atragă un număr mai mare de susținători.

Miroase groaznic și oricât ne-ar zic ei că nu există și poluare, cazurile de rinită alergică, de astm, în general probleme respiratorii, s-au înmulțit pestă măsură în ultimii ani, mai ales în aceste zone afectate. Nu dorim ca fabrica să se închidă, reprezintă o investiție importantă pentru orașul nostru, vrem doar să se mute în afara Timișoarei, într-o zonă mai îndepărtată și astfel să nu ne mai polueze și mai producă acest disconfort olfactiv”, ne-a declarat un participant la protest.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare