Academicianul Dan Dubină este profesor în cadrul Facultăţii de Construcţii a Universităţii Politehnica Timişoara şi o personalitate cu amplă recunoaştere şi vizibilitate la nivel naţional şi internaţional. A fost distins de două ori cu premiul ”Anghel Saligny”, în 1992 şi 2014, este Doctor Honoris Causa al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi membru marcant al unor instituţii, organizaţii şi asociaţii profesionale internaţionale din domeniul construcţiilor.

”Academia Română este cea mai înaltă autoritate, un etalon în activitatea ştiinţifică din ţară. Titlul de membru titular, de membru plin, este o culme a recunoaşterii contribuţiei ştiinţifice. Pentru mine este cea mai înaltă recunoaştere la nivel naţional”, a declarat Academician prof. dr. ing. Dan Dubină.

La rândul său, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, prof. univ. dr. ing. Viorel – Aurel Şerban, a precizat că: ”Pentru Universitatea Politehnica Timişoara este un motiv de mândrie şi satisfacţie precum şi un prilej de a-i adresa domnului Academician Dan Dubină întreaga recunoştinţă şi sincere felicitări. Este încă o dovadă a calităţii superioare pe care o are colectivul didactic al Universităţii Politehnica Timişoara”.

Profesor dr. ing. Dan Dubină a primit titlul de membru titular al Academiei Române la începutul acestei luni. Academicienii Dan Dubină şi Păun Ion Otiman sunt singurii care în momentul de faţă reprezintă Timişoara în Academia Română, ca membri titulari.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.