vineri,30,iulie,2021
AcasăStiriVacanţă prelungită pentru elevii din Timiş. IŞJ anunţă că şcoala începe numai...

Vacanţă prelungită pentru elevii din Timiş. IŞJ anunţă că şcoala începe numai de miercuri!

Reluarea cursurilor şcolare în judeţul Timiş se va face în data de 11 ianuarie, cu două zile mai târziu decât data de 9, prevăzută în calendarul anului şcolar. Măsura a fost luată de Inspectoratul Şcolar Judeţean din Timiş astăzi, în cadrul unui comitet pentru situaţii de urgenţă.

Motivul pricipal se leagă de temperaturile scăzute de afară, care cauzează dificultăţi de deplasare înspre şcoli, dar şi de frigul din sălile de clase, unde încălzire a fost închisă pe durata vacanţei de iarnă.

„În acest moment s-a finalizat comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean a emis o hotărâre de suspendare a cursurilor din cauza temperaturilor extrem de scăzute. Un număr foarte mare de unităţi de învăţământ din mediul urban şi din Timişoara ne-au comunicat că există probleme legate de încălzire. Unele şcoli încă se încălzesc cu teracote, iar după pauza de două săptămâni, există locaţii unde temperaturile din clase ajung chiar şi la cinci grade Celsius. Există şi situaţii în care gazul are presiune mai scăzută, iar randamentul sistemului de încălzire nu este acelaşi. Am primit sesizări şi că mai multe microbuze care deservesc transportul şcolar nu pornesc, fiind testate astăzi. Totodată, ne-am gândit şi la elevii navetişti care fie merg la şcoală din sate în comune, fie la cei care fac naveta de la sat la oraş, dar şi la mulţi copii din Timişoara pe care părinţii nu îi aduc la şcoală, aceştia fiind nevoiţi să aştepte mijloacele de transport în comun în frig. Ţinând cont de toate aceste considerente, vom comunica hotărârea noastră către Ministerul Educaţiei”, a declarat Aura Danielescu șefa Inspectoratului Școlar Județean.

Orele aferente celor două zile vor fi recuperate în funcţie de un program pe care fiecare îl va decide în consiliul de administraţie al fiecărei şcoli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,923FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
183CititoriConectați-vă
47,000AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente