Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieViceprimarul Dan Diaconu anunţă când vin vaporaşele pe Bega şi când sunt...

Viceprimarul Dan Diaconu anunţă când vin vaporaşele pe Bega şi când sunt gata PLAJELE

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Unul dintre cele mai importante poriecte pe fonduri europene pe care l-a demarat Primăria Timişoara în 2013, este cel legat de reabilitarea malurilor canalului Bega. Acest proiect prevede, printre altele, construcţia de alei pietonale şi de piste de biciclete pe ambele maluri ale râului, amenajarea de plaje pe anumite sectoare, staţii pentru transportul în comun, care se va face cu ambarcaţiuni de tip vaporetto şi multe altele.

Prezent în studioul Radio Timişoara, preşedintele PNL Timişoara, Dan Diaconu – viceprimarul Timişoarei – a făcut câteva dezvăluiri legate de acest proiect care va duce la „modernizarea” Timişoarei.

„Proiectul de reabilitare al malurilor Begăi a început în 2013, deja multe dintre trotuare şi dintre pistele de biciclete sunt conturate sau realizate, multe dintre amenajările grosiere de pe maluri în Zona Uzinei de Apă, dar şi în Zona Podului Modoş sunt realizate. Fundaţiile multor staţii de ambarcaţiuni sunt deja create. Urmează ca 2014 să fie unul plin din punct de vedere al acestui proiect foarte, foarte important pentru Timişoara pentru că este primul proiect care pune cu adevărat în valoare Bega, în Timişoara, pe de-o parte ca infrastructură a malurilor şi asta însemnând piste de biciclete continue de la un capăt la altul al Timişoarei, pe malurile Begăi, de asemenea, trotuare, spaţii verzi suplimentare locuri de joacă, plaje şi locuri pentru petrecerea timpului liber” a spus Diaconu în cadrul unei emisiuni.

Viceprimarul a dezvăluit faptul că pe parcursul anului 2014, va fi finalizat acest proiect, odată cu aducerea vaporaşelor ce vor intra în „depoul” Regiei Autonome de Transport Timişoara. „Poate cel mai important lucru îl reprezintă transportul în comun pe Bega, după finalizarea acestui proiect, cu nouă staţii de ambarcaţiuni. Acestea vor fi achiziţionate în cursul anului 2014. Un vis care redevine realitate pentru Timişoara, în condiţiile în care canalul bega a însemnat în trecut nu doar un coridor verde pentru oraş, dar şi unul de transport” a mai adăugat Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Articole asemănătoare