Nivelul scăzut al apei din Bega, motiv de ”harță” între ABA Banat și Nicolae Robu

- Advertisement -

La începutul acestei săptămâni, primarul Capitalei Banatului mergea în ”vixită” de lucru pe mai multe șantiere a unorlucrări aflate în curs de execuție pe fonduri europene, iar una dintre nemulumirile sale, este cea legată de apariția vegetației destul de ”stufoase” de pe fundul și malurile râului Bega, el fiind prezent acolo pentru a vedea stadiul lucrărilor de reabilitare a malurilor râului. ”Bega ar trebui curățată din nou. Administrația Bazinală de Apă se ocupă de acest aspect, iar eu nu am discutat cu ei încă, pentru că nu am fost în această zonă până acum. Nu arăta așa dar… Acum, după ploile din ultima vreme, probabil că a răbufnit această vegetație și se impune o intervenție de urgență. Voi vorbi cu cei de la ABA Banat” a precizat Robu, de pe malul Begăi.

Ca replică la cele spuse de edilul timișorean, Administrația Bazinală a Apelor Banat (ABA) susține că deși s-au început lucrările de refacere a consolidărilor Canalului Bega, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, prin acest proiect se vor executa lucrări de amenajare a albiei şi a malurilor, pe zona intravilan a municipiului Timişoara pe lungimea de 8,9 km, care vor permite crearea şi menţinerea unei secţiuni care să dea voie tranzitarii debitelor mari în condiţii de siguranţă pentru lucrările de apărare şi, implicit, pentru zonele apărate.

”Întrucât unele lucrări vizează refacerea structurii de reazem a protecţiei de mal care se află sub nivelul debitului de apă tranzitat prin Canalul Bega în Timişoara, a fost necesară măsura de coborâre a nivelului apei. Acest nivel va fi menţinut pe tot parcursul execuţie lucrărilor, adică până în martie 2015. Situaţia de pe Canalul Bega nu va afecta alimentarea cu apă a municipiului Timişoara deoarece instituţia noastră asigura permanent debitul necesar la priza de apă a Aquatim-ului, aflată în amonte de Timişoara (amonte Uzina Hidroelectrică Timişoara).

Odată cu finalizarea lucrărilor, se va elimina şi vegetaţia apărută pe Canalul Bega, asigurându-se toate condiţiile privind transportul de persoane cu vaporete conform preocupărilor administraţiei locale” susțin reprezentanții ABA Banat, prin intermediul unui comunicat.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare