Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

VIDEO! Primarul Dominic Fritz și Poliția Locală ne scot ochii cu gropi de gunoi clandestine, în vreme ce minorii și bătrânii sunt tâlhăriți prin tramvaie

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023
Strict și doar din rațiuni mediatice și de imagine, zilele trecute, primarul Timișoarei Dominic Fritz, la braț cu noua conducerea a Poliției Locale, a descins incognito, după o regie artistică, la o groapă de gunoi clandestină, situată undeva în zona Mehala. Atât instituția primarului cât și cea a Poliției Locale au trăit două zile bune de pe acest subiect, umplând Facebook-ul cu lecții deschise despre bunul-simț civic și despre reciclarea organizată a deșeurilor provenite din construcții. Azi, cele două autorități au închis discuția și povestea, comunicând concluziile mega-anchetei: două amenzi în valoare totală de 170.000 RON!

Tot azi, în timp ce primarul Dominic Fritz și Poliția Locală defilau prin mass-media și pe Facebook cu marea descoperire și neutralizare a unei gropi clandestine de gunoi, o familie întreagă de hoții de buzunare, depistată în plină acțiune într-un tramvai de către angajații Societății de Transport Public Timișoara, a plecat zâmbind pentru că, așa cum rezultă din probe, Secția 3 Poliție nu a răspuns la telefon, iar cei de la Poliția Locală, chiar dacă au pus mâna pe receptor, au comunicat că nu au echipaj în zonă care se preia hoții de buzunare și să-i ducă, acolo unde le e locul.

Mai mult, Poliția Locală Timișoara le-a transmis angajaților STPT să îi alinieze pe hoții de buzunare și, încolonați, să meargă prin Piața Iosefin, să-l caute pe agentul arondat zonei și să-i predea… ștafeta. Bineînțeles că acest lucru nu s-a mai întâmplat dintr-un singur motiv extrem de bine întemeiat: lipsa calității legale a angajaților STPT care, niciodată, nu ar fi putut forța pe cineva să-i urmeze, nefiind oameni ai legii, așadar, putând fi expuși oricând unei acuzații de sechestrare de persoane. Pe bună dreptate!

Și toată povestea s-a întâmplat azi, în jurul orei 14, si a avut un traseu foarte scurt. Mai exact, celebra Frusina Fercovici, poate cea mai iscusită ”întreprinzătoare privată” din Timișoara, împreună cu toată familia ei de ”controlori de buzunare și poșete”, a fost depistată în zona Sinaia, în timp ce se îmbarca, alături de neamuri, într-un tramvai. Cu mânecile suflecate, gata să intre… ”în operație”! Călătoria cu STPT a durat extrem de puțin căci, la următoarea oprire, gruparea Fercovici a fost dată jos cu forța din mijlocul de transport în comun de angajații fostei regii. Și, de aici, povestea se știe: în zonă, nu exista echipaj al Poliției Locale Timișoara care să-i preia pe cei trei Fercovici. Așa că hoții de buzunare și-au văzut de drum, alegându-se doar cu o muștruluială zdravănă!

Asta, în contextul în care, în ultimele săptămâni, mai mulți timișoreni au depus plângeri la diverse secții de poliție de pe raza orașului, reclamând că ar fi fost jecmăniți prin mijloacele de transport în comun. Trist e că printre ei, au fost și trei minori: doi băieți și o fată! Și toți, în timp ce se întorceau de la școală, au rămas și fără bani și fără telefoane!

Totuși, așa cum rezultă din probele video, sinistru este altceva: maniera și ușurința cu care hoții de buzunare recunosc, în plină zi, că ”…nu furăm de la copii ci numai de la bătrâni”. În contextul în care nu e pentru prima dată când angajații STPT depistează ”la lucru” clanul condus de celebra Frusina Fercovici și totul se termină, în pur stil românesc. Adică, în coadă de pește!

Și ca să nu existe discuții, apelurile către Poliția Locală Timișoara au fost două la număr: primul la ora 13.48, când nu a răspuns nimeni, iar cel de-al doilea la 12.57, fix atunci când angajații STPT au fost trimiși încolonați, alături de cei trei Fercovici, să-l caute, printre zarzavaturile din Piața Iosefin, pe responsabilul de zonă cu paza și ordinea. Cei de la Secția 3 Poliție, căci ei sunt cei competenți, au fost apelați la ora 14.00. Niciun minut mai târziu. Și chiar nu mai contează că telefonul suna în gol…

5 COMENTARII

  1. Andrei intaleg ca Fritz e zeul tau, pana acum il aparau doar fetele mari ramase nemaritate…omul cu ziarul se adreseaza autoritatii supreme poate rezolva problema oltenilor care nu ies din birouri…..

    • Pladecal, „intalegi” prost, nu ma mir. Nu cred in zei, nu-mi pasa de Fritz,Robu, sau care or mai fi. Problema e ca „omul” cu „ziarul” pune titluri de 2 lei , in speranta ca mai fura doua trei click-uri, mai 1 leu din reclama… .

  2. Titlu de doi lei, la fel ca si aceasta „publicatie” numita voceatimisului.. era sa zic eu vocea cui…
    Pai bai ziar cu audienta mai mica decat o scara de bloc, ce are sula cu prefectura? trebuia Fritz sa fie in tramvai cu voi? bata-va norocul sa va bata de ziaristi 3 la leu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare