Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

VIDEO! Voceatimisului.ro depune sesizare pentru comportament abuziv împotriva agentului Boboc de la Secția 3 Poliție

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Nimeni nu zice că toți polițiștii sunt bătuți în cap. Ori că sunt șpăgari, leneși și abuzivi! Că nu e în regulă, să generalizăm! Dar unii dintre ei sunt, cu siguranță, de pe o cu totul altă planetă decât Terra. Au impresia că sunt Ceahlăul MAI! Unde mai pui că uniforma de Poliție, dincolo de respectul pe care ar trebui să-l impună, ar trebui să aibă legătură, prin fișa postului, în primul rând cu un comportament adecvat și civilizat al purtătorului de haină militară.

În mod cert, nu e deloc simplu să scriem aceste rânduri! Cu atât mai mult cu cât, de mai bine de zece ani, noi, cei de la voceatimișului.ro, am fost mereu alături de polițiștii corecți, onești și muncitori. Și i-am sancționat doar pe cei care au fost polițiști, numai cu numele și numai în interes propriu. Sutele de materiale despre IPJ Timiș stau mărturie, aici, pe voceatimișului.ro. Au fost și bune și rele: acțiuni superbe ale angajaților MAI, blaturi la limita legii dar și descinderi ale DNA peste o serie de purtători de uniformă, ca urmare a investigațiilor făcute de site-ul nostru. Și nu puține!

Totuși, ceea ce s-a întâmplat azi de dimineață, la ora 8.20, întrece orice imaginație și orice scenariu de film. Chiar și pe cel mai prost! Cum facem presă din pasiune – și nu e prima dată când spunem acest lucru – pe lângă acest hobby, evident, fiecare dintre reporterii voceatimișului.ro mai are câte un job, două sau chiar trei. Și unul dintre colegii noștri, Radu Constantin, e agent de securitate la Societatea de Transporturi Publice Timișoara (STPT). Practic, colegul nostru, de dimineață de la ora 7 la 15 prinde infractorii din mijloacele de transport în comun, tramvaie și autobuze.

Și sunt materiale de presă și în acest sens, cu zecile, tocmai pentru conștientizarea opiniei publice, tot pe voceatimisului.ro. Când, cot la cot cu jandarmii sau angajații Poliției Locale Timișoara, zi de zi, colegul nostru își face treaba ca la carte: prinde hoții de buzunare și îi dă pe mâna oamenilor legii! Un lucru lăudabil! De altfel, tot Radu Constantin, în weekend-uri mai e și șofer de limuzină, în perioada nunților. În rest, părinte full-time și reporter la voceatimișului.ro. Da, toate astea la un loc!

Ca să intrăm în subiect, azi de dimineață, în jurul orei 8.20, Radu Constantin a plecat de la sediul STPT din zona Dâmbovița, la o intervenție, la volanul autoturismul său, proprietate personală. Și, așa cum se vede din proba video, filmată cu camera de mașină, a ales ruta Dâmbovița – Piața Iosefin, optând pentru legătura rutieră de pe strada Johann Preyer, accesibilă doar riveranilor, taxiurilor și tramvaielor (STPT). Și se vede clar din imaginile video direcția de deplasare a mașinii: că omul pleca de la sediul societății de transport public înspre locul unei intervenții. Și a avut norocul să-l oprească o mașină de Poliție, aparținând Secției 3 Timișoara

Delir mistic

Din acest punct, începe filmul artistic căci patrula IPJ Timiș, care l-a interpelat pe reporterul voceatimisului.ro, în frunte cu agentul Mihai Bogdan Boboc, a încercat să-i explice lui Radu Constantin că e în afara legii, deoarece circulă cu autoturismul pe linia de tramvai. Și mai mult decât orice, așa cum se vede din filmarea video, încă de la început, încearcă să-l convingă pe angajatul STPT că nu vine de la serviciu ci… se îndreaptă spre locul de muncă. De parcă ar fi dormit cu el în pat, ca să știe de unde vine și încotro se îndreaptă reporterul voceatimișului.ro. Speculații de doi bani, fără niciun fundament: ”Nu, asta înseamnă că vă duceți la serviciu”! Ba mai mult, că-l lasă fără permisul de conducere!

Din tot filmulețul video se vede clar, fără niciun drept de apel, că reporterul nostru a avut un comportament exemplar, adecvat și extrem de politicos la adresa omului legii, pe tot parcursul evenimentului. Din ”domnul polițist” nu l-a scos pe agentul Boboc de la Secția 3 Timișoara! Un lucru e clar, așa cum rezultă din probatoriul video: Radu Constantin a încercat să-i explice subofițerului că era în timpul serviciului, când a fost oprit de angajații IPJ Timiș și, mai mult decât orice, are dreptul să circule pe linia de tramvai. A și predat hârtiile, solicitate de organul statului și a și făcut proba verității celor afirmate.

Polițistul nu și nu: Batman, Batman! După care, omul legii s-a retras în mașina instituției, probabil, pentru consultări cu colegul. Cert e că reporterul voceatimișului.ro nu a încălcat nicio legislație și niciun cod rutier, fiind angajat al STPT și în timpul serviciului. Mai mult, la loc vizibil, pe parbrizul mașinii, are și afișat permisul de liberă trecere. Chiar și un aviz eliberat de Primăria Timișoara către STPT, întocmit de biroul operativ al Comisiei de Circulație, care dă aviz favorabil autoturismul său, în perioada 12 ianuarie – 31 decembrie 2021, ”pe tronsoanele de drum pe care se află traseele mijloacelor de transport în comun, respective pentru accesul pe linia de tramvai”.

Mai mult, autorizația oficială, tocmai datorită job-ului de agent de securitate al unei companii publice de interes local, îi permite să oprească autovehiculul chiar și în stațiile STPT, ”în vederea efectuării de controale și acțiuni prevenție și stopare a furturilor din buzunarele călătorilor în mijloacele de transport”. Și Radu Constantin are dreptul și la girofar de culoare galbenă în funcțiune, ”pentru sporirea gradului de siguranță al participanților din zona pietonală”. Așa spun actele oficiale!

Comportament de grădiniță

În fine, după circa 10 minute, se vede asta tot din video, agentul Boboc iese din mașina de patrula a IPJ Timiș, își recunoaște vina, încearcă să o scalde, într-un mod absolut patetic și penibil și nu mai recunoaște nimic din chestiunea cu ”nu, asta înseamnă că vă duceți la serviciu. Sfânt în uniformă! Și mincinos! Și totuși, nu o lasă așa! Că doar a fost rănit în orgoliu și frustrarea e mare! Și delirul continuă, ceva de genul: ”…dacă tot v-am oprit, as vrea să vă văd cele două triunghiuri reflectorizante, trusa medicala și extinctorul, ambele în termen de valabilitate”. Și Radu Constantin deschide portbagajul mașinii, îi arată agentului Boboc triunghiurile reflectorizante și dă să-i înmâneze polițistului trusa medicala și extinctorul, ambele noi nouțe, ca omul legii să poată verifica data valabilității.

Răspunsul a fost prompt: ”Nu pun mâna pe ele. Citiți dumneavoastră”. Reporterul voceatimisului.ro s-a conformat și a executat ordinul de zi pe unitate. A citit și a comunicat faptul că ambele produse, atât trusa medical cât și extinctorul, deși noi și sigilate, erau ieșite din valabilitate. Își asumă vina și spune că va achiziționa altele, de îndată. Dar nu a fost bine, chipurile, pentru că ”pune viața celorlalți participanți la trafic, în pericol”. Și Radu Constantin a mai stat vreo zece minute pe acolo, până ce agentul Boboc de la Secția 3 Poliție Timișoara, plin de satisfacție, i-a completat un proces-verbal de contravenție. La pachet cu o amendă de circa 600 RON. Deși ”fapta” era cel mult pentru un avertisment verbal!

Și după alte 30 minute, Radu Constantin s-a oprit la un magazin specializat, așa cum rezultă și din bonul de la casa de marcat, și și-a achiziționat trusa medicală și extinctorul, ambele valabile pe 5 ani, ca să nu mai aibă probleme, pe viitor, cu excesul de zel al agentului Boboc. Cât despre produsele expirate, a căror ieșire din termenul de valabilitate a fost notat și de agentul constatator, acestea vor ajunge, mâine, dis de dimineață, pe masa inspectorului-șef al IPJ Timiș, chestorul Alin Petecel. În primul rând, ca și corp delict! Și, de ce nu, ca material didactic pentru toți agenții aflați în patrulare în orașul de pe Bega, ca să știe și aceștia cum arată o trusă medicala și un extinctor de mașină.

Tot mâine și tot pe biroul chestorului Alin Petecel va ateriza și o plângere vizavi de comportamentul agentului Mihai Bogdan Boboc. Și încă una la Control Intern! Pentru că una e să ai comportament de polițist și alta e să te crezi șmecher în uniformă de MAI si sa ai un comportament de milițian. Noroc că, din fericire, ridicolul nu ucide! Că așa e la disonanții cognitivi – niciodată nu sunt de acord cu ei înșiși…

Vizionare plăcută! Să trăiască mirii!

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=QUcOMrN9NRs]

11 COMENTARII

 1. Tot domnul din imagine m-a luat si pe mine la misto intr-o dimineata, total gratuit. Fusesem la fotbal si pentru ca am consumat cateva beri dupa, am lasat masina in urma ca sa o ridice un coleg. Nu i-a convenit ca, chipurile, cotrobaiam ceva prin masina, grabit ca-mi sosise uber-ul.
  M-a dat jos din uber si m-a legitimat, punandu-mi intrebari stupide si facand remarci deplasate:

  -Ce-ai facut la masina aia? A cui e?
  -Am fost sa-mi iau lucrurile personale ca sa pot pleca acasa, e masina mea de lucru.

  -Ce faci la ora asta si de ce o lasi aici?
  -Am fost la fotbal si o las aici pentru ca am baut cateva beri.

  -Cu papucii aia ai fost la fotbal?
  -Am haine de schimb in masina.. (desi imi venea sa-l intreb daca cu palaria aia se umbla pe strada)

  Mi-a dat drumu dar s-a luat de baiatul care facea uber. Din pacate, n-avea ceva asigurare suplimentara la el si a cam luat amenda.
  Desi nu facusem nimic gresit, m-a facut sa ma simt ca un delicvent. Un politist de calitate poate m-ar fi felicitat sau macar m-ar fi privat de sentiment.

  Imi pare rau sa vad ca forteaza nota si cu altii, poate ar trebui adus cu picioarele pe pamant.

 2. De cand primaria poate emite acte normative care sa modifice legi emise de guvern? Ați înnebunit? Vocea Timisului…îți faci auzite balivernele din cap! Respectați legea ca sa fiti respectați și fiți modele pt. ceilalți! O coala a4 imprimata cu „stp security” iti da dreptul sa incalci legea??? Esti bolnav!

 3. Toti se plang si sunt suparati pe politisti Invatati sa respectati legile din tara asta . Vreti ca politistii sa va lase in pace, altfel sunt o peovlema. Mergeti in afara, daca nu va convin legile din tara.

 4. Primaria te poate autoriza acolo unde ea emite un act normativ sau impune restrictii comform legii, atat timp cat oug 195 este emos de guvern….
  Instinctorul si trusa erau „noi”, ziceti voi, dar expirate din 2012? Vai, nici 9 ani nu mai sunt ce au fost odata si pe langa asta, cum ramane cu nerespectarea dispozitiilor politistului rutier? Inca a fost prea indulgent la ironiile tale!

 5. asa este cand ajung tiganii politisti!!! dar ceasul de pe mana tiganului era de la sectie sau dintr-o spaga?! propun de zi inainte ca extinctoarele sa fie verificate de Petecel in fiecare dimineata in parcarea politiei, asa sef asa angajati!!!

 6. Radu, eu n-am stiut ca asta faci acum la ratt. Pai in cazul asta iti multumesc ca ne tii batranii si copii in siguranta. Nu te cunosc dar din ce am studiat pe aici imi dai impresia ca iti faci treaba cu daruire. Cinste tie!

 7. Tot la secția s-ar pare ca e un cuib infect acolo!- o figurista ii raspunde la telefon fiului meu (cand suna la telefon si spune ca va veni în România sa vada ce e cu dosarul. Întârziat de …1 an in privinta unor unor derbedei si huligani protejati prin faptul ca…au dispărut probe!)ca s-a săturat de…aurolaci si putori care pleaca din tara!Vocabular de polițistă aruncată din avion-angajate,hrănită si îmbrăcată pe banii NOSTRI!)

 8. A fi integru presupune existenta sentimentului demnitatii, dreptatii si constiinciozitatii. Integritatea este vocea interioara a fiecaruia, cea care ne determina sa facem ceea ce este corect chiar si atunci cand nimeni nu este langa noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sub cupola M.A.I! Deținutul Alin Morcocian susține că, aflat în arest preventiv, agentul-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale i-a facilitat o...

Înainte de toate, așa cum știu toți infractorii din spațiul danubiano-carpato-pontic, nu e niciun...

La milimetru! Rroma Denisa Căldăraș a ratat cursa Wizz Air de Dortmund care ar fi plasat-o, după audierile de la Parchet, direct în brațele...

Că Denisa Căldăraș a avut noroc cu carul, când a scăpat din ghearele (sub)ofițerilor...