Zgonea, atac la preşedinte: „Băsescu continuă să saboteze eforturile Guvernului USL şi blochează scăderea preţurilor la energie”

- Advertisement -

Valeriu Zgonea acuză faptul că orice întârziere, care apare datorită preşedintelui Traian Băsescu, în aplicarea acestei modificări afectează relansarea industriei româneşti.

„Preşedintele Traian Băsescu a retrimis Parlamentului Legea pentru aprobarea O.U.G. nr. 57/2013, ordonanţă prin care preţul facturii la energie electrică, atât pentru populaţie, dar mai ales pentru industrie, ar fi scăzut ca urmare a reeşalonării acordării unor certificate verzi către producătorii de energie din surse regenerabile. Deşi Comisia Europeană a trimis un prim răspuns pozitiv pentru această modificare, preşedintele nu este de acord ca românii să plătească mai puţin factura la energie electrică. Pe Traian Băsescu îl interesează numai să pună beţe în roate Guvernului. De aceea face tot posibilul pentru a amâna intrarea în vigoare a acestei modificări. Efectele sabotajului preşedintelui se vor resimţi în buzunarul cetăţenilor, dar mai grav este că afectează relansarea industriei româneşti, prin creşterea costurilor”, a declarat iritat Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Traian Băsescu consideră că aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2013, până la îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, „este inoportună şi expune România unor sesizări prealabile pentru încălcarea tratatelor constitutive ale Uniunii Europene”.

„Potrivit Articolului 108 alineatul (3) al Tratatului privind funcţionarea Uniunii Europene «Comisia este informată în timp util pentru a-şi prezenta observaţiile cu privire la proiectele care urmăresc să instituie sau să modifice ajutoarele». În data de 24 iunie 2013 Comisia Europeană a transmis o scrisoare către Reprezentanţa Permanentă a Comisiei Europene prin care se precizează faptul că nu a fost transmisă nicio prenotificare, în sensul alineatului (3) al Articolului 108 din Tratat, privind modificarea schemei de ajutor de stat. În data de 3 octombrie 2013, Comisia a revenit cu o nouă scrisoare prin care subliniază necesitatea prenotificării, obligaţie neîndeplinită până în prezent de către Guvernul României”, a anunţat, prin intermediul unui comunicat, Administraţia Prezidenţială.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea...

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Articole asemănătoare

Marilen Pirtea: “Taxa pe viciu”, efecte economice negative in cascada. Romania catre recesiune!

Deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei...

VIDEO „Promoție” marca Profi: prețul de la casă, cu 50% mai mare decât cel de la raft

Lanțurile de magazine din Timișoara continuă să înșele clienții...

Marian Vasile: “E clar că el face jocurile și se pregătește de mult timp”

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe...

Alin Popoviciu visează să preia conducerea PNL Timiş

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img