Valeriu-Zgonea

Valeriu Zgonea acuză faptul că orice întârziere, care apare datorită preşedintelui Traian Băsescu, în aplicarea acestei modificări afectează relansarea industriei româneşti.

„Preşedintele Traian Băsescu a retrimis Parlamentului Legea pentru aprobarea O.U.G. nr. 57/2013, ordonanţă prin care preţul facturii la energie electrică, atât pentru populaţie, dar mai ales pentru industrie, ar fi scăzut ca urmare a reeşalonării acordării unor certificate verzi către producătorii de energie din surse regenerabile. Deşi Comisia Europeană a trimis un prim răspuns pozitiv pentru această modificare, preşedintele nu este de acord ca românii să plătească mai puţin factura la energie electrică. Pe Traian Băsescu îl interesează numai să pună beţe în roate Guvernului. De aceea face tot posibilul pentru a amâna intrarea în vigoare a acestei modificări. Efectele sabotajului preşedintelui se vor resimţi în buzunarul cetăţenilor, dar mai grav este că afectează relansarea industriei româneşti, prin creşterea costurilor”, a declarat iritat Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Traian Băsescu consideră că aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2013, până la îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, „este inoportună şi expune România unor sesizări prealabile pentru încălcarea tratatelor constitutive ale Uniunii Europene”.

„Potrivit Articolului 108 alineatul (3) al Tratatului privind funcţionarea Uniunii Europene «Comisia este informată în timp util pentru a-şi prezenta observaţiile cu privire la proiectele care urmăresc să instituie sau să modifice ajutoarele». În data de 24 iunie 2013 Comisia Europeană a transmis o scrisoare către Reprezentanţa Permanentă a Comisiei Europene prin care se precizează faptul că nu a fost transmisă nicio prenotificare, în sensul alineatului (3) al Articolului 108 din Tratat, privind modificarea schemei de ajutor de stat. În data de 3 octombrie 2013, Comisia a revenit cu o nouă scrisoare prin care subliniază necesitatea prenotificării, obligaţie neîndeplinită până în prezent de către Guvernul României”, a anunţat, prin intermediul unui comunicat, Administraţia Prezidenţială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.