10363543_703796716350305_5654921036150347268_n

Preşedintele Camerei Deputaţilor va avea întrevederi cu Per Westerberg, preşedintele Parlamentului Suediei, Tobias Billström, ministrul pentru migraţie şi politică de azil, Sofia Arkelsten, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe, Allan Widman, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene, Gunnar Axén, preşedintele Comisiei pentru Asigurări Sociale, Margareta Björk, preşedintele Consiliului Municipal Stockholm. Programul vizitei cuprinde, de asemenea, o întâlnire cu Grupul de Prietenie SuediaRomânia din Parlamentul Suediei.

Valeriu Zgonea va participa la masa rotundă cu tema „Oportunităţi de afaceri şi investiţii în România”, organizată de Ambasada României, şi va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti.

Ieri, în prima zi de vizită, delegaţia română a vizitat cartierul ecologic Hammarby, o demonstraţie practică a celor mai recente tendinţe de planificare şi dezvoltare urbană sustenabilă. ”România şi Suedia au relaţii strânse de colaborare, care trebuie valorificate la adevăratul potenţial. Ne exprimăm dorinţa de a învăţa din bogata experienţă a Suediei în ceea ce priveşte utilizarea surselor de energie alternativă, implementarea sistemului de achiziţii publice verzi şi aplicarea eficientă a conceptului de dezvoltare durabilă”, a subliniat Valeriu Zgonea.

Vizita oficială în Suedia, care marchează şi deschiderea zborului direct Bucureşti-Stockholm, se înscrie în dinamica dezvoltării relaţiilor bilaterale şi a dialogului politico-diplomatic dintre cele două state, în contextul intensificării dezbaterilor pe tema dosarelor aflate pe agenda europeană şi internaţională.

Din delegaţia României fac parte deputaţii Dénes Seres (UDMR), chestor al Camerei Deputaţilor, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Lucian Nicolae Bode (PDL), membru al Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor, şi senatorul Alexandru Cordoş (PSD), preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Suediei din Parlamentul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here