Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalZgonea, din Suedia: "Ne dorim să învăţăm de la suedezi despre implementarea...

Zgonea, din Suedia: „Ne dorim să învăţăm de la suedezi despre implementarea sistemului de achiziţii publice verzi”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor va avea întrevederi cu Per Westerberg, preşedintele Parlamentului Suediei, Tobias Billström, ministrul pentru migraţie şi politică de azil, Sofia Arkelsten, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe, Allan Widman, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene, Gunnar Axén, preşedintele Comisiei pentru Asigurări Sociale, Margareta Björk, preşedintele Consiliului Municipal Stockholm. Programul vizitei cuprinde, de asemenea, o întâlnire cu Grupul de Prietenie SuediaRomânia din Parlamentul Suediei.

Valeriu Zgonea va participa la masa rotundă cu tema „Oportunităţi de afaceri şi investiţii în România”, organizată de Ambasada României, şi va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti.

Ieri, în prima zi de vizită, delegaţia română a vizitat cartierul ecologic Hammarby, o demonstraţie practică a celor mai recente tendinţe de planificare şi dezvoltare urbană sustenabilă. ”România şi Suedia au relaţii strânse de colaborare, care trebuie valorificate la adevăratul potenţial. Ne exprimăm dorinţa de a învăţa din bogata experienţă a Suediei în ceea ce priveşte utilizarea surselor de energie alternativă, implementarea sistemului de achiziţii publice verzi şi aplicarea eficientă a conceptului de dezvoltare durabilă”, a subliniat Valeriu Zgonea.

Vizita oficială în Suedia, care marchează şi deschiderea zborului direct Bucureşti-Stockholm, se înscrie în dinamica dezvoltării relaţiilor bilaterale şi a dialogului politico-diplomatic dintre cele două state, în contextul intensificării dezbaterilor pe tema dosarelor aflate pe agenda europeană şi internaţională.

Din delegaţia României fac parte deputaţii Dénes Seres (UDMR), chestor al Camerei Deputaţilor, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Lucian Nicolae Bode (PDL), membru al Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor, şi senatorul Alexandru Cordoş (PSD), preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Suediei din Parlamentul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Marilen Pirtea: “Taxa pe viciu”, efecte economice negative in cascada. Romania catre recesiune!

Deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților, susține că Ordonanța de...

Deputatul Simonis, „executat” de conducerea PSD pentru că îl susţine pe Grindeanu. Suciu, propagandist pe Facebook

Aşa cum a anunţat încă de la excluderea premierului Sorin Grindeanu din PSD, conducerea...

(P) Mesajul președintelui Sorin Grindeanu pentru viitorii parlamentari de Timiș este clar!!! (P)

"Să nu uite niciodată că timișenii au mari așteptări de la ei, așa cum...