AcasăStiriCulturaPeter Stein vine azi la ultima zi a FEST-FDR! Află programul zilei

Peter Stein vine azi la ultima zi a FEST-FDR! Află programul zilei

Spectatorii sunt aşteptaţi de la ora 17:00, pe strada Mărăşeşti, la spectacolul Pilgrimage (Pelerinaj) al companiei Teatr Snów din Polonia. Aşa cum o arată şi numele, spectacolul propune un pelerinaj prin viaţă şi prin vise. Performerii se întorc în timp cu aceeaşi uşurinţă cu care privesc spre viitor. Pelerinaj este o recreare teatrală a pelerinajului prin viaţă: o călătorie nu întotdeauna confortabilă, pe parcursul căreia putem (sau nu) avea parte de miracole şi revelaţii.

Unul dintre cele mai aşteptate spectacole din Festival începe tot astăzi, de la ora 18:00, în Sala Mare a Teatrului Naţional din Timişoara. Teatro Metastasio Stabile della Toscana (Italia) aduce în FEST-FDR „Il ritorno a casa” (Întoarcerea acasă) de Harold Pinter, pus în scenă de unul dintre cei mai importanţi regizori ai secolului XX, Peter Stein. Peter Stein este fondatorul celebrului teatru Schaubühne din Berlin şi una dintre cele mai mari voci ale regiei europene ale secolului. Teatrul său analizează de la cele mai superficiale straturi până în cele mai profunde, resorturile care îi determină pe oameni să acţioneze, într-o manieră care transformă cotidianul într-o hiperrealitate „chirurgicală”. Despre piesa Întoarcerea acasă, regizorul spunea că pune în discuţie pericolele profunde din calea relaţiilor umane şi, încă şi mai mult, a relaţiilor dintre sexe. Familia este o junglă în interiorul căreia toate relaţiile formale au un potenţial fatal de agresivitate şi violenţă sexuală.

Spectacolul Zic-Zac, semnat de Andrea Gavriliu, o producţie UNATC şi Godot Café-Teatru Bucureşti este programat de la ora 21:00, în Sala 2. Un spectacol care transpiră – şi la propriu şi la figurat – energie explozivă, sexualitate, umor şi sensibilitate, care ne învaţă că dacă ai carte, nu se face primăvară, că „Tăcerea este unul dintre argumentele cele mai greu de combătut”, că „Limba pe români îi încurcă-n gură” şi că ne e frică de frică.

Finalul zilei şi al Festivalului va fi unul în acorduri de jazz contemporan, ambient şi folk. Astfel, în Parcul Civic, începând cu ora 22:00, timişorenii sunt aşteptaţi la concertul trupei Exit Oz formată din: Alexandru Iovan (saxofon tenor, voce), Dorothea Iordănescu (sintetizator), Ovidiu Zimcea (bass, sampler) şi Sebastian Hamburger (tobe).

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente