Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

De ce nu e bine să sari peste micul dejun

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

De ce nu e bine să sari peste micul dejun 1Nu trebuie să urmezi o dietă aberantă ca să scapi de kilograme. Făcând schimbări esenţiale în planul tău alimentar vei reuşi să scapi de kilograme fără să simţi şi, în plus te vei menţine la greutatea dorită.

Cred că ştii că nu dietele extreme sunt soluţia atunci când îţi doreşti să slăbeşti. Mulţi nutriţionişti sunt de părer că nici nu trebuie să urmezi o dietă anume, ci doar să fii responsabilă cu ceea ce mănânci şi să limitezi consumul acelor alimente care sunt nesănătoase şi hipocalorice.

Iată cum poţi să slăbeşti fără să te torturezi cu o dietă şi cu calcularea caloriilor!

1. Alege tot timpul porţiile mici
Ca să-ţi dai seama ce însemnă o porţie mică, află că este mult mai bine pentru sănătate în general să te ridici de la masă atunci când încă mai simţi o uşoară senzaţie de foame. Acest truc este unul dintre cele mai eficiente metode care te va ajuta să mănânci ceea ce-ţi place, dar fără să exagerezi şi să-ţi pui în pericol silueta.

2. În loc de 3 mese copioase pe zi, alege 3 mese normale şi 2 gustări sănătoase
Îţi garantez că nu vei resimţi senzaţia de foame şi nici nu vei mănca mult la mesele principale. Alege porţiile mici la mesele principale, iar la trei ore după micul dejun şi prânz alege o gustare sănătoasă. Tocmai aceste gustări reprezintă o altă armă secretă în lupta ta cu kilogramele. Ca să ştii care sunt cele mai potrivite alimente pentru gustările dintre mese, citeşte articolele 7 soluţii ca să înlocuieşti gustările nesănătoase cu cele fără calorii, Ce mănâncă un nutriţionist la gustările dintre mese, 3 vedete îţi recomandă gustări care nu te îngraşă şi 5 gustări de seară care nu te îngraşă şi 6 pe care să le eviţi.

3. Nu sări niciodată peste micul dejun 
Acest obicei este unul dintre cele mai nocive pentru siluetă, după cum arată numeroasele cercetări realizate în ultimul timp. Până la masa de prânz vei fi lihnită de foame şi vei fi tentată să faci alegerile cele mai nesănătoase. Mai mult, cu siguranţă vei alege o porţie mare de mâncare şi riscul să te îngraşi este unul mult mai mare.

4. Nu uita să bei apă şi ceaiuri 
Ceaiul verde şi cel de fenicul sunt două dintre ceaiurile recomandate de celebrul Dr. Oz, deoarece stimulează arderea grăsimilor şi menţin o digestie bună. Este de preferat să le bei neîndulcite sau, dacă simţi nevoia, doar cu puţină miere naturală de albine. Apa plată nu trebuie să lipsească din meniul tău zilnic. Este de preferat să-ţi începi ziua cu un pahar mare de apă plată la temperatura camerei, chiar după ce te-ai trezit. Singurele momente în care nu este indicat să bei apă sunt înainte, în timpul şi imediat după ce ai mâncat.

5. Ai grijă la alimentele pe care le consumi în fiecare zi şi la modul în care sunt preparate
Ştii deja că nu este recomandat pentru sănătate să mănânci des prăjeli, dulciuri (în special cele din comerţ), produse de patiserie, o cantitate exagerată de pâine albă şi mezeluri. Alege să găteşti simplu, fără să combine o grămadaă de ingrediente hipercalorice şi încearcă să prepari majoritatea măncărurilor înăbuşite, la cuptor sau la abur.

6. Nu cumpăra dulciuri pentru a le avea la îndemână
Sertarul plin cu bunătăţi nu e o soluţie bună pentru tine. Dacă cumperi mai multe dulciuri din comerţ şi le ţii mereu la îndemână nu vei reuşi să rezişti tentaţiei de a le consuma. Este mai bine să pui în sertarul de la muncă fructe proaspete, fructe uscate, mix de nuci şi seminţe, ciocolată neagră sau alte gustări sănătoase.
sursa: eva.ro, foto: medlive.hotnews.ro

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

  1. Dincolo de orice obiceiuri legate de modul de alimentatie al fiecaruia, pana la urma totul pleaca de la obisnuinta. Inca de copil am fost invatat sa mananc la ore cat de fixe posibil, iar in stagiul militar deprinderile, vrand, nevrand, s-au consolidat. In ziua de astazi, copiii sunt complet rupti de aceste obiceiuri, de aici si atatea probleme de sanatate pe care le au.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore