Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

5 ingrediente care fac orice masă mai sănătoasă

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Adu un plus de prospeţime şi de nutrimenţi oricărei reţete folosind aceste ingrediente.

1. Seminţele de chia
Aceste seminţe dau o consistenţă uşor gelatinoasa, ceea ce le face perfecte pentru gemuri, budinca şi smoothy-uri. Dar le poţi pune şi în cerealele de la micul dejun sau în salate. Îţi recomandăm să le consumi cât mai des, au nişte proprietăţi incredibile pentru organism. Seminţele de chia sunt unele dintre cele mai puternice, funcţionale şi pline de nutrienţi alimente din lume. Extrem de bogate în fibre şi pline de antioxidanţi, proteine, minerale, vitamine şi Omega-3, chia sunt ideale pentru persoanele care vor să adopte un stil de viaţă sănătos. Încearcă şi 5 reţete simple cu seminţele de chia pentru micul dejun.

2. Uleiul de măsline extra virgin
Ştim cu toţii deja ca uleiul de măsline este bun pentru sănătate, datorită grăsimilor monosaturate care reglează nivelul de insulina şi diminuează colesterolul. Însă ce mai trebuie să ştii este că, în special uleiul extra virgin, are şi proprietăţi anti-cancer şi anti-inflamatoare puternice.

3. Cafeaua
Îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară, reduce riscul de cancer şi luptă cu Alzheimer. Pe lângă ceaşcă de dimineaţă, poţi consuma cafea şi în timpul zilei. O poţi include în sosuri şi chiar burgeri. Da o aromă extraordinară mâncării.

4. Migdalele
În principiu, orice aliment din grupa oleagenoaselor este foarte bun pentru sănătate, dar migdalele au cel mai mult calciu şi mai multe fibre. Migdalele sunt o sursă bogată în proteine. Conţin totodată calciu şi grăsimi sănătoase, ajutându-te astfel să-ţi menţii sănătatea inimii şi funcţionalitatea creierului. Consumă-le că gustări sau pune-le în salate, burgeri. Fac orice deşert să fie mai delicios, aşa că foloseşte-le cu încredere şi pentru gustări dulci. Învaţă şi să faci lapte de migdale acasă.

5. Fasolele
Datorită conţinutului bogat în proteine şi fibre solubile, fier şi protein, fasolele sunt printre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă. Poţi să le foloseşti sub multe forme, de la paste, la salate. Încearcă mai multe reţete cu fasole.
Sursa:foodstory.ro

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore