Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialDoi timişoreni, urmăriţi penal pentru evaziune fiscală de aproape 5,5 milioane de...

Doi timişoreni, urmăriţi penal pentru evaziune fiscală de aproape 5,5 milioane de lei

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Vineri, 30 august 2013, în urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, cu avizul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au dispus începerea urmăririi penale faţă de P.C., de 36 de ani şi M.A., de 44 de ani, ambii din Timişoara, suspectaţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate.

În fapt, P.C., în perioada februarie 2008 – martie 2010, în calitate de asociat unic şi administrator al unei societăţi comerciale din Dumbrăviţa, a achiziţionat de la o altă societate comercială, din Timişoara, materiale sanitare, prestări servicii de transport şi diverse alte servicii, în baza a 277 de facturi fiscale, înscriind pe exemplarele 1 şi 2 ale facturilor respective sume reprezentând cantităţi şi valori diferite, prejudiciind bugetul de stat cu 1.188.121 de lei.

Celălalt bărbat, M.A., în aceeaşi perioadă, în calitate de asociat şi administrator al societăţii comerciale din Timişoara, a facturat către societatea din Dumbrăviţa mărfuri şi prestări servicii, în baza a 277 de facturi fiscale care nu au avut la bază operaţiuni reale.

Totodată, în această perioadă, M.A. a desfăşurat relaţii comerciale cu diferite societăţi fără a le evidenţia în totalitate in contabilitate, prejudiciind bugetul de stat cu 4.235.053 lei.

Cei doi, prin acţiunile lor, au cauzat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu in valoare totală de 5.423.174 lei.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi recuperării prejudiciului cauzat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare