1. Să faci un grătar că la carte
Să ştii să găteşti la foc de lemne sau pe cărbuni încinşi e treaba care transmite prin toţi porii cât de bărbat eşti în casă. Şi recunoaşte că nici ţie nu îţi vine să pui doamna să aprindă focul. Dar de la a perpeli mititei şi cârnăciori până la o friptură stilată e cale ceva mai lungă. Impresionezi dacă, pe lângă focul aprins, reuşeşti să scoţi şi ultima picătură de gust dintr-un pui marinat cu ierburi sau dintr-un homar uns cu unt şi gătit pe grătarul încins.
2. Să faci o omletă
Unul dintre cele mai simple feluri de mâncare poate fi o adevărată provocare. Trebuie să aibă gust, să fie perfect coaptă şi cere exerciţiu pentru a fi întoarsă doar printr-o aruncare. Omletă nu înseamnă doar să arunci nişte ouă bătute în tigaie. Adaugă-le arome inedite şi coacele la foc mic în puţin unt pentru a putea scoate pe farfuria de la micul dejun o omletă pufoasă şi aurie cu care să strângi puncte preţioase.
3. Să tranşezi carne
Sunt două motive pentru care ar trebui să ştii să faci asta: unul tine de imaginea incredibil de masculină pe care ţi-o oferă în bucătărie şi altul care ţine de economie. În loc să cumperi fileuri deja tăiate sau pui deja dezosat, mai bine înveţi să faci aşa cu mâna ta şi vei plăti mai puţin pe carnea cumpărată. În plus, vei stârni admiraţie dacă ştii să foloseşti tot soiul de cuţite pe care ea nu a înţeles în ruptul capului de ce vă trebuie în bucătărie.
4. Să nu îţi tai degetele cu un cuţit
Şi pentru că a venit vorba de cuţite, învaţa să le foloseşti ca la carte. Asta nu numai că îţi va da aura de masterchef dacă ştii să toci rapid ceapă, ci îţi va fi de folos pentru feluri de mâncare mai bine pregătite. Legumele vor fi tocate perfect şi se vor găti în timpul corect. Odată ce ai învăţat tehnicile de bază, ceapă tocată va fi o sarcină la fel de uşoară că desfacerea unei conserve.
5. Să cunoşti preparatele de bază
Nu îţi cere nimeni să înveţi reţete complicate, să faci raţa în sos de portocale şi torturi supraetajate. E suficient să înveţi să faci o supă, legume sotate, un sos decent pentru friptură, o porţie de paşte, o pizză, clătite americane. Nimic complicat, dar suficient de matur încât să demonstrezi că te descurci, la nevoie, să hrăneşti două guri
Sursa:foodstory.ro