Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Primarul Robu intră în RĂZBOI cu frații Cristescu. Cine crezi că va avea câștig de cauză pe tema ”parcarea Bega”? VIDEO

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

De mai bine de un an de zile, Primăria Timișoara încearcă, prin diferite metode să facă în așa fel încât să construiască o parcare în spatele magazinului Bega, din zona centrală a orașului de pe Bega.

Dacă nu i-a reușit prin licitație, municipalitatea a ajuns la concluzia că poate construi chiar ea, din bani publici, acest obiectiv, numai că, de puțin timp, s-a aflat că de fapt terenul aparține brusc și dintr-o dată ”Cristeștilor”, Emil și Marius, frații milionari ai Timișoarei, care dețin Bega Group.

”Am cerut Serviciului Juridic să analizeze sub toate aspectele transferul de proprietate din avuția publică în patrimoniul Grupului Bega și am ajuns la concluzia că transferul s-a făcut abuziv, incorect și vom ataca în instanță acest act de transfer. Juriștii au aproape gata materialul cu care ne vom prezenta în instanță” a spus Robu, supărat că nu mai poate construi, cel puțin deocamdată, parcarea supraetajată în spatele Complexului Comercial, parcare care urma să aibă câteva sute de locuri.

Articolul 1 din HG 834/1991, legea în baza căreia terenul din spatele magazinului Bega ar fi ajuns în posesia fraților Cristescu spune că: ”Terenurile aflate în patrimoniul societăților comerciale cu capital de stat la data înființării acestora, necesare desfășurării activitații conform obiectului lor de activitate, se determină, pentru societățile comerciale înființate prin hotărâre a Guvernului, de către organele care, potrivit legii, îndeplinesc atribuțiile ministerului de resort, iar pentru societățile comerciale înființate prin decizia organului administrației locale de stat, de către autoritatea publică județeană”.

”Păi haideți, oamnei buni, să ne întrebăm, până acum nu a fost necesar terenul? Orice spațiu comercial, orice activitate comercială are nevoie de o parcare proprie în mod obligatoriu? Dar dacă acolo e o parcare puplică, e vreo problemă pentru activitatea comercială care se desfășoară înăuntru? De atâția ani a putut funcționa Complexul Bega, acolo, cu tot cu parcarea din față și cea din spate, publice. Cum a devenit așa necesară activității această parcare, încât să justifice preluarea în patrimoniul companiei Bega Turism a acelui teren. Nu ne împăcăm cu această idee și nu pot să nu mă întreb despre o mulțime de terenuri din Timișoara și din toată țara, cum au fost ele necesare activității, dacă în acele clădiri nu s-a desfășurat decât activitatea de degradare a clădirii pentru a se demola și apoi a se valorifica imobiliar”, a spus, revoltat, primarul Timișoarei.

Vezi înregistrarea video pentru a afla ce i-a spus Robu lui Emil Cristescu, unul dintre frații care deține Bega Group, despre un posibil proces în care ar putea fi chemată compania celor doi afaceriști timișoreni, de către Primărie, pentru a recupera terenul pe care se află actuala parcare din spatele magazinului. Tot din înregistrare se poate afla de câte ori a discutat primarul Robu pe tema acestui subiect, în interiorul instituției pe care o conduce sau cu frații Cristescu.

foto:libertatea.ro

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

2 COMENTARII

  1. Asa zisii oameni de afaceri cica investitori au distrus industria si cultura timisoreana si aici ii putem enumera pe Fratii Cristescu, Ovidiu Sandor,Ovodiu tender si bine inteles Clanul Cirpaci, Intre toti acestia sus enumerati NU EXISTA nicio diferentiere, unii au distrus monumente sau case de patrimoniu, altii fabrici si uzine. Totul s-a intamplat cu acordul lui Radoslav , Cojocari, Cihandu and company. Daca stau bine sa ma gandesc Cirpaci nu cred ca a demolat nimic, in schimb restul au ras tot ce le-a iesit in cale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore