Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialA lasat WC-ul din fundul curtii pentru a parca la ”botul calului”,...

A lasat WC-ul din fundul curtii pentru a parca la ”botul calului”, pe linia de tramvai din Timisoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Nesimțirea unora dintre șoferii care se regăsesc prin traficul din Timișoara depășește orice limită a bunului simț. Un mehedințean s-a parcat pe linia de tramvai ca să facă o ”vizită” Fabricii de Bere.

Șoferii de toate ”națiile” din Timișoara demonstrează zi de zi că permisul de conducere și bunul (lor) simț nu au nimic în comun. Din păcate! Sunt cu zecile situațiile în care nesimțiții parchează pe pistele de biciclete, în stațiile mijloacelor de transport în comun, pe trotuare și alei pietonale, pe spații verzi sau chiar în parcuri, fără menajamente! De ce? Pentru că nesimțiții nu găsesc loc de parcare la ”botul calului”.

Cel mai recent caz de nesimțit cu permis de conducere a fost cel sesizat de cetățeni, aseară, polițiștilor locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră, Deplasați la fața locului, polițiștii locali au cosntatat, pe strada Ștefan cel Mare, în apropierea Fabricii de Bere, că o mașină ”zăcea” la marginea liniei de tramvai. Tânărul conducător al autoturismului (BMW, ce altceva?) și-a lăsat mașina și a plecat la restaurant, unde a fost descoperit de oamenii legii, apoi a fost sancționat cu amenda maximă prevăzută de OUG 195/2002, respectiv 725 lei și 3 puncte penalizare la permis.

Oamenii legii din Timișoara au ajuns să se ia cu mâinile de cap de disperare, datorită situațiilor similare sesizate cu zecile în fiecare zi. 30 dintre conducătorii auto care blochează căile de acces în curți, imobile, sau parcări, ori parcați sub incidența indicatorului cu oprirea interzisă, pe pistele pentru bicicliști, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, în stațiile mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni ori pe linii de tramvai au ajuns să fie sancționați, după ce au fost depistați de polițiștii locali în aceste situații, numai de la începutul acestei luni.

De asemenea, în ceea ce privește oprirea sau staționarea autovehiculelor pe pistele pentru bicicliști din oraș, cele mai eficiente acțiuni sunt cele ale polițiștilor locali care patrulează pe segway-uri chiar pe aceste piste. Aceștia au aplicat, de la 1 octombrie și până în prezent 291 sancțiuni contravenționale.

Reamintim că sancțiunile aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă. Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea autovehiculelor în locuri interzise pentru a evita sancționarea drastică și chiar ridicarea autovehiculelor.

Foto: Poliția Locală Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare