AcasăStiriSocialA murit cel mai vârstnic om din lume, japonezul Jiroemon Kimura

A murit cel mai vârstnic om din lume, japonezul Jiroemon Kimura

Cel mai vârstnic om din lume, japonezul Jiroemon Kimura care a sărbătorit la jumătatea lunii aprilie împlinirea vârstei de 116 ani, a decedat marţi din cauze naturale.

În urmă cu două luni, Kimura a fost sărbătorit de primăria localităţii de reşedinţă, Kyotango, a fost înscris în Cartea Recordurilor şi a primit felicitări din partea premierului nipon, Shinzo Abe.

„Aţi oferit un motiv de mândrie poporului japonez”, i-a declarat şeful guvernului de la Tokio.

Născut la 19 aprilie 1897, fostul decan de vârstă al omenirii a muncit aproximativ 40 de ani la poşta japoneză şi, după ce s-a pensionat, s-a ocupat cu agricultura până la vârsta de 90 de ani. Kimura a avut şapte copii, 14 nepoţi, 25 de strănepoţi şi 14 stră-strănepoţi. Cea mai mare parte a timpului şi-o petrecea în pat, însă îi erau necesare cele trei mese zilnice. De asemenea, era recunoscut că bea alcool cu măsură.

Deviza sa a fost „Mănânci puţin şi trăieşti mai mult”, au povestit apropiaţii săi. Peste o sută de persoane care trăiesc la Kyotango au depăşit vârsta de 100 de ani şi primăria a lansat un studiu despre obiceiurile lor alimentare pentru a înţelege cauzele longevităţii lor. Sursa:adevarul.ro

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente