AcasăStiriSuper Komachi, unul dintre cele mai rapide trenuri din lume, a fost...

Super Komachi, unul dintre cele mai rapide trenuri din lume, a fost lansat în Japonia

Un nou tren de mare viteză a fost lansat în Japonia, însă el va intra în circulaţie abia din martie 2013. Super Komachi va atinge o viteză maximă de 300 km/h şi va uni oraşul Akita de Tokyo în trei ore şi 45 de minute.

În 1997, în Japonia a apărut trenul Komachi, unul din cele mai rapide din lume. După 16 ani, un nou tren îi va lua locul pe linia Akita – Tokyo. Este vorba despre o versiune îmbunătăţită, care va purta numele de Super Komachi şi care, pe lângă viteza mai mare, va asigura călătorilor şi un confort sporit.

Timpul şi viteza sunt foarte importante pentru japonezi. Super Komachi va avea o viteză maximă de 300 km/h, faţă de cea de 275 km/h a modelului precedent, şi va parcurge distanţa dintre Akita şi Tokyo într-un timp mai scurt cu 5 minute decât Komachi (3 ore şi 49 de minute).

Fiind încă în teste, constructorii doresc să îi mărească viteza din 2014 la 320 de kilometri.

Ţinând cont de faptul că în România cel mai rapid tren (Intercity) străbate distanţa de 500 de km (Bucureşti-Cluj), în peste 8 ore, se poate spune că pentru români viteza trenului Super Komachi este imposibilă.

Toată lumea ştie că Japonia are cele mai rapide trenuri, dar tot acolo se regăsesc şi trenuri cu viteze mai mici chiar şi decât cele din România. Un exemplu este un tren care circulă prin munţii din nordul Japoniei şi a cărui viteză maximă este de 20 km/h. Totuşi, din vagoanele lui se poate admira cea mai frumoasă privelişte din ţară.

Super Komachi nu este cel mai rapid tren din lume, recordul venind tot de la japonezi, cu un tren care atinge viteza maximă de 500 km/h, ce va fi dat în folosinţă începând cu anul 2027.

sursa: rtv.net

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente