Larry Hagman, cunoscutul interpret al rolului JR Ewing din serialul Dallas, a murit la vârsta de 81 de ani răpus de cancer. Boala ia venit de hac după 20 de luptă împotriva acesteia, însă „JR” va rămâne întotdeauna în istoria filmului ca un bun actor, producător şi regizor.

Larry Hagman a fost pe parcursul vieţii sale actor, producător şi regizor de film. Cel mai celebru rol al acestuia a fost „J.R. Ewing” din serialul tv „Dallas”. Episodul pilot „Who Shot JR?”, difuzat în 1980, a rămas, până azi, unul dintre programele de televiziune cu cea mai mare audienţă din lume, serialul „Dallas”, difuzat pe parcursul a 13 sezoane între anii 1978 şi 1998, având de asemenea o popularitate uriaşă pe plan mondial.

Printe cele mai importante roluri ale lui Larry Hagman se numără cele din: „Superman”, „Amanta preşedintelui”, „Nixon”, „JFK” sau „Primary Colors/Cum să ajungi preşedinte”.

Larry Hagman a jucat în serialul „Dallas” în perioada 1978 – 1991, reluând filmările pentru noua versiune a serialului, în acest an. „Dallas” a fost difuzat în peste 90 de ţări, actorul devenind un star internaţional. Pentru rolul „JR Ewing”, Larry a fost nominalizat de două ori la Premiile Emmy.

Larry Hagman a murit la vârsta de 81 de ani, în urma complicaţiilor produse de cancerul la ficat de care suferea de peste 20 de ani.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.