În noaptea de 28/29 septembrie 2012, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara au organizat o acţiune pe raza municipiului Timişoara pentru depistarea celor care nu respectă normele rutiere şi pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranţă civică.

În urma acţiunii, poliţiştii au întocmit 13 dosare penale celor care s-au urcat băuţi la volan, nu posedau premise de conducere sau au comis alte infracţiuni prevăzute de legislaţia rutieră. De asemenea au fost aplicate 58 de amenzi în valoare de 15715 lei, 17 conducători auto rămânând fără permisul de conducere în perioada următoare.

În data de 29.09.a.c., în jurul orei 11.10, poliţiştii Serviciului Rutier, au oprit pe DN 6, centura ocolitoare a Municipiului Lugoj, un autoturism care rula cu viteza de 107 km/h în zona de limitare de 50 km/h. La volanul autoturismului s-a constatat că se afla S. D. Irinel, de 42 de ani, din localitatea Valu lui Traian, judeţul Constanţa, care avea permisul de conducere suspendat.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii i-au aplicat bărbatului amendă şi i-au  întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care are permis de conducere suspendat.

În dimineaţa zilei de 29.09.2012, în jurul orei 05.20, conducătorul auto B. Ovidiu, de 43 de ani, din Braşov, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Corneliu Coposu, din Timişoara, la intersecţia cu Bulevardul Michelangelo, nu a respectat semnificaţia indicatorului CEDEAZĂ TRECEREA şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de I. Neculai, de 60  de ani, din Timişoara.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a şoferului şi a pasagerului din autoturismul care circula regulamentar.

În ambele situaţii cercetările vor continua sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

[jwplayer mediaid=”5053″]

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.