Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

ADIO tichete de masă? Bonurile vor putea fi acordate sub formă de „portofel electronic”

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

”Portofelul electronic”, reprezintă noua alternativă la tichetele de masă emise pe hârtie și va arăta asemenea unui card bancar, conform unei hotărâri aprobate, ieri, de Guvernul României. Angajatorii care oferă la ora actuală tichete de masă vor stabili împreună cu reprezentanţii sindicatelor sau ai salariaţilor, prin contractele colective de muncă, forma suportului acestora, respectiv suport electronic şi/sau hârtie.

În cazul acordării tichetelor de masă în format electronic, angajatorii vor alimenta portofelul electronic cu valoarea nominală aferentă tichetelor de masă, care va fi folosită exclusiv pentru achiziţionarea de produse alimentare, fără a permite efectuarea de operaţiuni de retragere de numerar, scrie Mediafax.

„Un alt element de noutate introdus de actul normativ constă în aplicarea unitară a reglementărilor în cazul salariaţilor care lucrează în regim de tură. Astfel, în cazul în care un angajat lucrează în ture şi timpul de lucru este mai mare de 8 ore/zi, numărul de tichete de masă (indiferent de suportul pe care sunt emise, hârtie sau electronic) la care are dreptul pe lună se calculează adunând numărul de ore lucrate şi împărţind această sumă la 8. Concret, în actul normativ se menţionează că salariaţii vor beneficia lunar de un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile în care sunt prezenţi la lucru în unitatea angajatorului, iar acest număr nu poate depăşi numărul de zile lucrătoare”, informează Guvernul.

Pentru angajaţi prezintă o flexibilitate mai mare, întrucât vor plăti la o achiziţie suma exactă pentru produsele cumpărate, spre deosebire de tichetele pe suport de hârtie, dar şi avantajul că le vor putea folosi la mai mulţi comercianţi. De asemenea, reprezintă un instrument de plată sigur, care beneficiază de toate sistemele de securitate ale cardurilor bancare şi poate fi reemis în cazul pierderii sau distrugerii, fără riscul de a pierde banii sau de a fi furaţi, mai precizează sursa amintită.

Foto:gastronomiamiraggio.it

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore