Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalADIO tichete de masă? Bonurile vor putea fi acordate sub formă...

ADIO tichete de masă? Bonurile vor putea fi acordate sub formă de „portofel electronic”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Portofelul electronic”, reprezintă noua alternativă la tichetele de masă emise pe hârtie și va arăta asemenea unui card bancar, conform unei hotărâri aprobate, ieri, de Guvernul României. Angajatorii care oferă la ora actuală tichete de masă vor stabili împreună cu reprezentanţii sindicatelor sau ai salariaţilor, prin contractele colective de muncă, forma suportului acestora, respectiv suport electronic şi/sau hârtie.

În cazul acordării tichetelor de masă în format electronic, angajatorii vor alimenta portofelul electronic cu valoarea nominală aferentă tichetelor de masă, care va fi folosită exclusiv pentru achiziţionarea de produse alimentare, fără a permite efectuarea de operaţiuni de retragere de numerar, scrie Mediafax.

„Un alt element de noutate introdus de actul normativ constă în aplicarea unitară a reglementărilor în cazul salariaţilor care lucrează în regim de tură. Astfel, în cazul în care un angajat lucrează în ture şi timpul de lucru este mai mare de 8 ore/zi, numărul de tichete de masă (indiferent de suportul pe care sunt emise, hârtie sau electronic) la care are dreptul pe lună se calculează adunând numărul de ore lucrate şi împărţind această sumă la 8. Concret, în actul normativ se menţionează că salariaţii vor beneficia lunar de un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile în care sunt prezenţi la lucru în unitatea angajatorului, iar acest număr nu poate depăşi numărul de zile lucrătoare”, informează Guvernul.

Pentru angajaţi prezintă o flexibilitate mai mare, întrucât vor plăti la o achiziţie suma exactă pentru produsele cumpărate, spre deosebire de tichetele pe suport de hârtie, dar şi avantajul că le vor putea folosi la mai mulţi comercianţi. De asemenea, reprezintă un instrument de plată sigur, care beneficiază de toate sistemele de securitate ale cardurilor bancare şi poate fi reemis în cazul pierderii sau distrugerii, fără riscul de a pierde banii sau de a fi furaţi, mai precizează sursa amintită.

Foto:gastronomiamiraggio.it

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Enel a lansat cardul MyEnel pentru plata facilă a consumului de energie și operațiuni eficiente

Cardul MyEnel oferă clienților rezidențiali posibilitatea de a plăti consumul de energie la orice...

Crește valoarea tichetelor de masă! Cu… 6 bani

Valoarea unui tichet de masă se majorează, conform unui act normativ publicat joi în...

Bicicletele RATT, GRATIS o oră, DOAR pentru transportul în comun. Care e PROCEDURA și când pot fi folosite VIDEO

Proiectul pe fonduri europene ”Modernizarea stațiilor de transport public intermodal la nivelul polului de...